Enflasyon Ne Zaman Tek Haneye Düşecek? Korkutan Tarih Verildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enflasyon Ne Zaman Tek Haneye Düşecek? Korkutan Tarih Verildi

Enflasyon rakamları ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamasına baktığımızda tek hanenin 1,5 seneden önce görülmesine zor gözüyle bakılıyor.

Ekonomi 11 Nisan 2022 10:37 0
Enflasyon Ne Zaman Tek Haneye Düşecek? Korkutan Tarih Verildi

Enflasyon ile ilgili dikkat çeken açıklama: Tek haneli enflasyon için gelecek seneyi işaret etti.


Önceki gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den bir açıklama geldi. Bakan Nebati yaptığı açıklamada enflasyonun yakın zamanda düşmesinin beklenmediğini, 2022 Aralık ayından itibaren enflasyonun hızlı şekilde düşeceğini söyledi. Bakan Nebati yaptığı açıklamasında, "Yıllık enflasyonun aralıktan itibaren nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı. Dünya Gazetesi'nden Alaattin Aktaş konu ile ilgili yaptığı değerlendirme açıklamasında Bakan Nebati'nin bu sözlerine karşı, "Maliye Bakanı Nebati'nin enflasyonun aralıktan itibaren gerileyeceği yolundaki açıklaması, tek hanenin 2023 sonbaharından önce hiçbir şekilde mümkün olmayacağının itirafı. Kaldı ki tek hane 2023'ün eylül-ekiminde de neredeyse tümüyle olanaksız. Enflasyonda tek hane için Cumhuriyetin ikinci yüzyılının başlangıcını, 2024'ü bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı ve enflasyonda tek hane için gelecek seneyi işaret etti.


OLANAKSIZ

Enflasyon rakamlarında tek hane için 2023 yılı Eylül Ekim ayını işaret eden Aktaş, enflasyonda tek hane için Cumhuriyetin ikinci yüz yılının başlangıç yılını bekleyebiliriz ifadelerini kullandı.


YÜZDE 50'NİN ALTINDA KALMASI MUCİZE

2022 yılının kalan aylarında enflasyonun yüzde 50 seviyesinin altına gerilemesinin olanaksız olduğunu söyleyen Aktaş, Ocak 2023 'te fiyat artışlarının durmuş olarak kabul edilmesi durumunda TÜFE'nin ancak Eylül ile Ekim aylarında tek haneye düşebileceğini söyledi.


Bu açıklamaya bakacak olursak enflasyonun 2023 yılı sonuna kadar da tek haneye düşmesine zor gözüyle bakılıyor.

Kaynak: https://www.dunya.com/kose-yazisi/nebati-enflasyonda-tek-haneyi-2023-sonbaharina-kadar-unutun/654573


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç