Enflasyon farkı oluştu mu? Memur, SSK Bağkur emeklileri için maaş zammı ne olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enflasyon farkı oluştu mu? Memur, SSK Bağkur emeklileri için maaş zammı ne olacak?

Son dakika haberi: Memur ve emekli enflasyon farkı oluştu mu? Enflasyon farkı ne kadar olacak? İşte son dakika bilgileri.

Çalışma Hayatı 5 Şubat 2024 2
Enflasyon farkı oluştu mu? Memur, SSK Bağkur emeklileri için maaş zammı ne olacak?

Memur ve emekli enflasyon farkı oldu mu?

2024 yılının ilk enflasyon rakamları açıklandı. Az önce Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Ocak 2024 enflasyone rakamlarına şu şekilde yer verildi:

"Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %64,86, aylık %6,70 arttı

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %6,70, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,70, bir önceki yılın aynı ayına göre %64,86 ve on iki aylık ortalamalara göre %54,72 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %40,62 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %92,27 ile lokanta ve oteller oldu"

AYLIK ENFLASYON YÜKSEK GELDİ

Açıklanan verilere baktığımızda aylık fiyat değişiminin yüzde 6.7 olduğu görülüyor. Yüksek gelen aylık enflasyon sonrası enflasyon farkı oluşup oluşmadığı merak edildi.

TÜİK verilerine göre Ocak ayı TÜFE %6,70, yıllık TÜFE ise %64,86 olarak gerçekleşmiştir. Memurların 2024/1 dönemi maaş artışı %15 olarak belirlendiği için henüz enflasyon farkı oluşmamıştır.

Yüzde 15'i geçmesi durumunda enflasyon farkı oluşur ve Temmuz zammına etki eder.

Daha önümüzde açıklanacak 5 aylık enflasyon daha var. Bu gidişle yine enflasyon farkı oluşması, hatta 3. aydan sonra açıklanacak enflasyonla birlikte enflasyon farkının olması bekleniyor.

Sizce emekli ve memurların Temmuz zammı yüzde kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

4 Mart tarihinde Şubat enflasyonu açıklanacak. Bu şekilde sırayla 2024 yılı enflasyonları belirlenecek ve 3 Temmuz tarihinde açıklanacak Haziran enflasyonu ile memur ve emeklilerin Temmuz 2024 zamları belli olacak. Süreçten haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Memur emekli dul ayligim çocuklarımla beraber 7500 tl maas alıyorum ama maas farkı 11 tl olacaktı olmadı aizede böyle durum oldumu
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Ya Allah askina emekliye aciyin ya yeter hicmi ortam8 marketleri goemuyosun /de 6 ti diyorsunuz ama hangi 100 100 artis en az boyle ortam yeter su zammi verin yazik wmekliye yazik milletine suriyelisi arabi birak milletine bak haramdan korkuyorsan biraz ulkeyi gez 8nsanlari d8nle yeterrrrrrrrr 😡😠😡😠😠😡