Enerya Enerji halka arz sonuçları açıklandı: Kaç lot verdi, borsada ne zaman islem görecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enerya Enerji halka arz sonuçları açıklandı: Kaç lot verdi, borsada ne zaman islem görecek?

Son dakika haberi: Enerya Enerji'den halka arz sonuçları hakkında açıklama geldi. ENRYA hissesi talep toplama sonuçları, kaç lot verdiği belli oldu. İşte sonuçları.

Borsa 17 Ağu 2023 15:58 0
Enerya Enerji halka arz sonuçları açıklandı: Kaç lot verdi, borsada ne zaman islem görecek?

Son dakika haberi: Enerya talep toplama sonuçları açıklanjdı.

Enerya Enerji halka arzı hakkında beklenen açıklama geldi. 2 milyondan fazla kişinin büyük bir merakla beklediği halka arza dair sonuçlara baktığımızda yine 2 milyonun üzerinde kişinin halka arza katılım sağladığı görülüyor. Peki halka arz sonuçları ne oldu? Bireysel yatırımcıya başvur usonucu kaç lot verildi?

Halka arz sonuçları ile ilgili yapılan resmi açıklama şu şekilde:

Enerya Enerji AŞ'nin paylarının halka arzına ilişkin talpe toplama işlemleri 14-15-16 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Halka arzda birim fiyat 88.76 TL olarak belirlenmiş, halka arz edilen 39 milyon TL nominal değerli paylarıon tamamının satışı gerçekleşmiştir.

Toplam halka arz büyüklüğü 3 milyar 461 milyon 640 bin lira olarak gerçekleşmiştir.

Halka arz edilen toplam 30 milyon TL nominal değerli payların 2.71 katına denk gelen 105 milyon 705 bin 253 TL nominal değerli pay talebi gelmiştir.

 

KAÇ KİŞİ KATILDI?

Söz konusu halka arza toplamda 2.808.290 kişi katıldı. Bunlardan 2.637.008 kişisi bireysel yatırımcı oldu.

KAÇ LOT VERDİ?

ENRYA kodu ile borsada işlem görecek hissenin bireysel yatırımcıya 10 ile 11 arasında lot verdiği yani 887 TL ile 976 TL arasında hisse verildiği görülüyor.

BORSADA NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Enerya Enerji borsada işlem tarihi henüz belli değil. Ancak beklentilerimize göre 21-22 Ağustos tarihlerinde borsada işleme başlaması bekleniyor. Borsada işlem tarihi kesinleştiğinde haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan tüm veriler ve bilgiler, yalnızca bilgilendirme amacıyla "olduğu gibi" sağlanmış olup alım satım amaçlı veya finansal, yatırım, vergi, yasal, muhasebe ya da diğer konularda tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen her türlü alım satım işleminden önce fiyatları doğrulamak için aracı kurumunuza veya mali temsilcinize danışın. Finans7.com; yatırım danışmanı, mali danışman ya da hisse senedi aracısı değildir. Veri ve bilgilerin hiçbiri, bir menkul kıymetin ya da finansal ürünün satın alınmasına, satılmasına veya tutulmasına yönelik F7 Teknoloji tarafından yapılan bir yatırım tavsiyesi, teklif, öneri ya da talep değildir. Finans7 haber herhangi bir yatırımın tavsiye edilebilirliği veya uygunluğu konusunda herhangi bir taahhütte bulunmaz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç