Enerji Krizinde En Kötüsü Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enerji Krizinde En Kötüsü Geliyor

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol yaptığı son dakika açıklamasında enerji krizinde daha en kötünün görülmediğini söyledi.

Emtia 12 Tem 2022 10:27 0
Enerji Krizinde En Kötüsü Geliyor

Elektrik, doğalgaz, petrol... Korkutan bir son dakika geldi.

Önce pandemi, daha sonra Rusya Ukrayna savaşı derken enerji piyasası art arda şoklar yaşadı. Yaşanan şoklar sonrasında enerji fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya başladı. Tüm dünyada enflasyonun ciddi seviyelere kadar çıkmasına neden olan yüksek enerji fiyatları hakkında bir son dakika açıklaması geldi. 

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol yaptığı açıklama ile korkuttu. Enerji krizinde henüz en kötüüy göremediğimizi söyleyerek açıklamasına başlayan Fatih Birol, fiyat artışları ve enerji arz kesintilerinin önümüzdeki günlerde devam edeceğini, hatta daha da artabileceğini söyledi. 

Avustralya'ya giden ve Sidney'de düzenlenen bir toplantıya katılan Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, şu anda yaşanan enerji krizi ile ilgili , bu büyüklükte ve karmaşıklıkta bir kriizn daha önce yaşanmadığını , bu enerji krizinin önceki yaşanan krizlerden daha karmaşık ve etkili olduğunu söyledi. 

Bu kış aylarının Avrupa için çok zor geçeceğini, Rusya'nın doğalgazı kesmesi sonrası ciddi sıkıntılar yaşanacağını söyleyen Birol, Bunun dünya ekonomileri üzerinde ciddi etkiler oluşturacağını ve endişelerinin olduğunu söyledi. 

1970'li yıllarda yaşanan enerji, yakıt ve petrol sıkıntısının, enerjide yeni önemli yeniliklere kapı açtığını söyledi. Bu durumda da böyle bir gelişmenin yaşanabileceğini söyleyen Birol, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan sürecin hükümetlerin yenilenebilir enerjiye geçiş hızları üzerinde benzer bir etki yaratabileceğini” dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç