Enerji Bakanı: 30 Yıldır Sektördeyim Böyle Fiyat Artışı Hatırlamıyorum
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enerji Bakanı: 30 Yıldır Sektördeyim Böyle Fiyat Artışı Hatırlamıyorum

Fatih Dönmez yaptığı son dakika açıklamasında doğalgazda yapılan sübvansiyona değindi ve 25-30 yıldır enerjide böyle fiyat artışı görmediğini söyledi.

Siyaset 12 Eylül 2022 20:54 0
Enerji Bakanı: 30 Yıldır Sektördeyim Böyle Fiyat Artışı Hatırlamıyorum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yüz Yüze 100 Gün Programı" programına katıldı ve bu program kapsamında Beykoz ilçesinde vatandaşlarla ve partililerle bir araya geldi.

Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Dönmez, doğalgazı vatandaşlara ulaştırma adına ciddi bir çalışma içinde oılduklarını söyledi ve  "İstanbul'da ilk göreve geldiğimizde doğalgaz abone sayısı 110 bindi. Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı görevini devrettiğinde 1 milyonu aşmıştık. İşte bu kadrolar, dün İstanbul'da tüm köyler dahil doğalgazı nasıl götürdüyse aynı liderimizin talimatıyla 81 ilin tamamı doğalgaza kavuşmuş durumda. 2002'de sadece 5 ilde ve 50'nin üzerinde ilçede doğalgaz vardı. Şimdi 81 ilin tamamında 650'nin üzerinde yerleşim biriminde doğalgaz kullanıyoruz. Nüfusumuzun yüzde 80'i doğalgaza kavuşmuş durumda" dedi.

25 30 YILDIR SEKTÖRDEYİM BÖYLE BİR ARTIŞ GÖRMEDİM

Enerji krizinin dünya genelinde yaşandığını söyleyen Bakan Dönmez, "Hamd olsun, ülkemizde ne enerji kaynakları açısından ne de gıda kaynakları açısından sıkıntı yaşanmadı. Hatta küresel gıda sorununun çözümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın üstlenmiş olduğu misyonu bizi seven sevmeyen herkesin takdir ettiğini de gördük" dedi ve sektörde uzun zamandır olduğunu, böyle bir krizi ilk defa gördüğünü söyledi ve "Yaklaşık 25-30 yıldır bu sektörün içindeyim. Fiyatları da piyasaları da yakından takip ederim. Böyle bir artışın yaşandığını ben hatırlamıyorum. 2 sene önce bin metreküp doğalgaz 150 dolardı. Şimdi yaklaşık 2 bin 500 dolar. İki hafta önce 3 bin 500 dolarlara kadar çıkmıştı. Petrolün varil fiyatları salgın döneminde 50 doların altına gerilemişti, 140 dolara çıktı. Şimdi de 90-100 dolar bandında bir fiyat seyri söz konusu" ifadelerini kullandı.

150 MİLYAR SÜBVANSİYON

Doğalgazda vatandaşa fazla fatura gelmemesi için sübvansiyon yapıldığını söyleyen Bakan Dönmez, "İlk günden bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetiyle ve talimatıyla bunu mümkün olduğu kadar kendi kaynaklarımızdan ve bütçemizden karşılayacağız. Vatandaşımıza bunu en az şekilde yansıtmaya çalışacağız. Nitekim geçtiğimiz yıl elektrik ve doğalgazda uyguladığımız sübvansiyon miktarı 100 milyar liraya ulaşmıştı. Bu yıl sadece doğalgazdakini söyleyeyim. İlk 6 ayda sübvansiyon tutarımız 150 milyar lira oldu. Yaklaşık olarak, ilk 6 ayda kişi başı 1800 - 2 bin liralık bir katkı sağladık. 4 kişilik bir aile örneğinden ilk ayda 7-8 bin lirayı vatandaşımıza yansıtmadan kaynağında karşılamış olduk. Bu, ikinci yarı yılda da aynı şekilde devam edecek." dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç