ENAG Başkanı Ulusoy: Bir İşçinin Maaşı En Az 20 Bin Lira Olmalı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ENAG Başkanı Ulusoy: Bir İşçinin Maaşı En Az 20 Bin Lira Olmalı

ENAG'ın kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy yaptığı son dakika açıklamasında bir işçinin alması gereken en az maaşı söyledi.

Ekonomi 21 Nisan 2022 14:52 0
ENAG Başkanı Ulusoy: Bir İşçinin Maaşı En Az 20 Bin Lira Olmalı

ENAG Başkanı'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Enflasyon Araştırma Grubunun kurucusu olan Prof. Dr. Veysel Ulusoy yaptığı açıklamada, normal şartlar altında bir işçinin 20 bin lira alması gerektiğini söyledi. Ulusoy açıklamasında işe yeni başlayan bir üniversite öğrencisinin ise en az 10-12 bin lira maaş alması gerektiğini söyledi.


Son dönemlerde açıkladığı veriler ile adından çokça bahsettiren Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG)'ndan bir dikkat çeken açıklama geldi. Gerçek Gündem kanalında yayımlanan bir programa katılan Prof. Dr. Veysel Ulusoy doktor, işçi, mühendis maaşlarına değindi.


ENAG'ın kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy yaptığı açıklamada asgari ücret meselesine değindi ve işçilere verilmesi gereken en düşük maaşın ne kadar olacağını belirtti.


ASGARİ ÜCRET ARTARSA ENFLASYON ARTAR SÖYLEMİ YANLIŞ

Asgari ücrete ek zam yapılmasının enflasyonu arttıracağı ifadelerinin büyük bir yanlış olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Ulusoy, ücretlerde bir artış yapılmadan krizlerden çıkılamayacağını söyledi. Ulusoy açıklamasında bir işçinin en az 20 bin lira kazanması gerektiğini söyledi.


YILBAŞINDA 5-6 BİN LİRA OLMALIYDI


Asgari ücret ile ilgili daha önce açıklamasının altını çizen Ulusoy, "Yılbaşında asgari ücret sorulduğunda en az net 5-6 bin lira olması gerektiğini söylemiştim" dedi ve asgari ücrete yeni yılda yapılan zammın fiyat artışları karşısında hemen eridiğini, işçilerin enflasyon altında ezildiğini söyledi. Ulusoy açıklamasında, "TÜİK enflasyonu yüzde 36 civarındaydı. ENAG'ın ise yüzde 80'lerdeydi." ifadelerini kullandı.


ÜNİVERSİTE MEZUNLARI, DOKTOR, AVUKAT, ÖĞRETİM ÜYESİ NE KADAR MAAŞ ALMALI?


Açıklamasının devamında Ulusoy doktorların , öğretim personellerinin ve avukatların ne kadar para alması gerektiğine değinerek, "Şu anda bir doktor, avukat, öğretim üyesi veya belirli bir seviyeye gelmiş gazetecinin maaşının 40 bin liraya gelmesi gerekiyor. Bir işçinin maaşının 20 bin lira ve işe ilk kez giren bir üniversite mezununun da 10-12 bin lira alması gerekiyor." ifadelerini kullandı.



İLK İTİRAZ EDEN ASGARİ ÜCRETLİ OLUYOR

Bu konuları sosyal medyada dile getirdiğinde kendisine ilk tepkinin asgari ücretlilerden geldiğini söyleyen Ulusoy, "'Hocam, asgari ücret yükselirse enflasyon yükselmez mi?' Sen bunu başta böyle söylersen tabii ki yükselmez." dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç