En yüksek faiz veren bankada 1 milyon TL'nin 1 günlük faiz getirisi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En yüksek faiz veren bankada 1 milyon TL'nin 1 günlük faiz getirisi açıklandı

1 milyon liranın 1 günlük faiz getirisi rekor seviyelere kadar yükseldi. İşte faiz getirisi hesaplaması ve bankaların verdiği en yüksek faiz.

Bankalar 12 Ara 2023 0
En yüksek faiz veren bankada 1 milyon TL'nin 1 günlük faiz getirisi açıklandı

1 milyon TL'nin 1 günlük faizi yok artık dedirtti.

Bankaların faizleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Gelen son dakika açıklamasında bankalar, günlükte bile yüksek meblağlara ciddi faizler verirken faizlerin bazı bankalarda yüzde 60'lara kadar dayandığı görüldü. Peki mevduat hesaplarının faiz getirisi ne kadar? Bankalar ne kadar faiz veriyor? En yüksek faizi veren banka hangisi?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu son olarak yüzde 35 seviyesinde olan politika faizini şahin bir karar ile geçen ay yüzde 40 seviyesine çıkarmıştı. Faiz artırımı, beraberinde mevduat faizlerinde de yükselişleri getirdi.

Yaşanan yükseliş ile birlikte bankaların mevduata verdiği faiz getirileri rekor düzeylere kadar çıktı. 6 aydan uzun süreli olarak parasını bankaya yatırmak isteyen vatandaşlara banka, yüzde 60'lara varan faiz imkanı sunuyor.

GÜNDE ASGARİ ÜCRET KAZANIYORLAR

10 milyon lirası olan ve bunu mevduat hesabına yatıran bir vatandaş, 1 günün sonunda 10 milyon lirasından 11 bin 361 TL faiz getirisi sağlamış olacak. Bu faiz getirisi ile 10 milyon lirası olan bir kişi, parasına 41 lira eklerse günde 1 asgari ücret kazanmış olacak. Aylıkta ise 363 bin liradan fazla faiz getirisi olur.

1 milyon lirasını bankaya yatıran kişi ise 1 günün sonunda 1136 TL'lik faiz getirisi elde etmiş olur.

Aralık ayında bir faiz artırımı daha gelmesi durumunda bankaların mevduat faizlerinde yüksek seyri sürdürmesi bekleniyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç