En uygun faizle kredi imkanı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En uygun faizle kredi imkanı

Nakit paraya ihtiyacı olanlara en uygun faizle finansman desteği olan kredi kartı nakit avansına rekor katılım var.

Kredi 13 Mayıs 2023 09:12 0
En uygun faizle kredi imkanı

Faizleri ihtiyaç kredisinden daha düşük: Ama bankalar sınırlamaya gitti.

Kredi kartı faiz oranlarının bankaların ihtiyaç kredisinden daha düşük seviyede olması nedeniyle vatandaşlar, ihtiyaç kredisi çekmektense kredi kartlarını kullanıp nakit avanstan alış verişlerini yapıyor. Nakit avans kullanımında son dönemde ciddi oranda artış olması sonrası bankalar harekete geçti. Seçimden önce nakit avansa düzenleme getiren bankalar, bunu daralttı.

Bankaların ihtiyaç kredilerinde faiz oranları 1.5 ile 1.7 arasında seyrederken kredi kartında aylık faiz oranı 1.36 seviyesinde. Bu faiz oranı ile TL'de en düşük faizle borçlanma imkanı verilen kredi kartına talep patlaması oldu ve vatandaşların borçlanma kanalı haline geldi.

Kredi kartı limitlerine göre artan borçlanma tutarı ile şimdi limitlerden bağımsız şekilde aşağı çekilen vadeler 12 aydan 6'ya kadar düşürüldü. Bir banka yetkilisi yaptığı son dakika açıklamasında seçim öncesi faizlerin yükseleceği beklentisi ile birlikte vatandaşların düşük faizli borçlanma araçlarına yönlendiğini söyleyerek, "Taksitli nakit avansa talep çok fazla. İnsanlar seçim öncesi belirsizliğinden dolayı ellerinde nakit olmasını istiyor, dolara ve altına talep var. Çünkü bu kanalda maliyetler çok düşük. Bazı bankalar da, faiz artışı beklentisi olduğu için bu kadar fazla talepteki düşük faizli krediyi kullandırmayı sınırlamak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Bir başka bankacı ise yaptığı son dakika açıklamasında, "Yasal düzenleme gereği kredi kartı faizi üst limiti TCMB tarafından belirleniyor ve üst sınır şu anda yüzde 1.36 seviyesinde. Bireysel kredilere bakıldığında yüzde 4'e kadar ulaşan faizler arasında açık ara en ucuz faiz bu kanalda. Ancak talep çok ciddi arttı ve sektörün faizleri belirleme hakkı olmadığından vadeleri ve miktarları azaltarak aşırı talebe karşı bir çözüm bulmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

70 BİN LİRA SINIR GELDİ

Son dönemde bankalara gelen talimat doğrultusunda müşlterilere 70 bin liradan fazla ihtiyaç kredisi verilmiyor.

EN DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

Kredi kartı aylık faiz oranının 1.36 seviyesinde olması nedeniyle nakit avansa ilgi artmaya devam ediyor. Bankalar, kredi kartı olanlara bu kapsamda nakit avans kullandırıyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç