En Ucuzu 150 TL Oldu: Kırmızı Et Fiyatlarına Bir Zam Daha
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En Ucuzu 150 TL Oldu: Kırmızı Et Fiyatlarına Bir Zam Daha

Kırmızı et fiyatına bir zam daha geldi. Ortalama 10 liralık zamla fiyatlar 150 lirayı geçti.

Ekonomi 2 Ağu 2022 08:47 0
En Ucuzu 150 TL Oldu: Kırmızı Et Fiyatlarına Bir Zam Daha

Kırmızı ete bir zam daha.

Kırmızı et fiyatlarına bir zam daha yapıldı. Edinilen son dakika bilgilerine göre et fiyatlarında Kurban Bayramı sonrası ilk zam yapıldı. Kurban'dan sonra bollaşan et nedeniyle fiyatlar bir süre durgunlaştı. Vatandaşın kurbandan et stokları sona erince fiyatlar yukarı yönlü artmaya başladı. Gelen son dakika bilgilerine göre et fiyatlarına ortalama 10 lira civarında zam yapıldığı öğrenildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, “İstanbul’da et fiyatı kalitesine ve bölgeye göre değişiyor. Sığır etinden kıymanın ortalama fiyatı 160 ile 200 lira, danada ise 130 ile 160 lira arasında. Şu an toptanda kilosu 98 ile 104 lira olan karkas etin bize maliyeti 140 lirayı buluyor” ifadelerini kullandı.

Haziran ayında İstanbul'da 17 kasabın dükkanını kapattığını söyleyen Tüfekçi, et fiyatlarının geri geleceğini, bunun nedeninin de kimsenin et alamamasından dolayı olacağını söyledi. "Şu an en büyük sıkıntımız elektrik gideri." diyen Tüfekçi, "Yüksek elektrik faturaları kira bedellerini geçti. Hiç değilse bizim gibi küçük esnafa ayrı bir fiyat politikasının uygulanması için TESK Başkanımız Bendevi Palandöken de bu yönde talepte bulundu” ifadelerini kullandı.

Ankara'da semtten semte et fiyatlarının değiştiğini söyleyen Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, bazı yerlerde kıymanın 140 150 liraya kadar çıktığını, kuşbaşı etin ise 180 liraya kadar çıktığıın söyledi.

EN UCUZ ET 150 LİRA OLDU

Satışlarda yüzde 30 azalma olduğunu söyleyen Kanarya Et Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burak Şahin, bunun kurban ve fiyat pahalılığı nedeniyle olduğunu söyledi. İstanbul'da kıymanın 160, kuşbaşı etin ise 180 liraya kadar çıktığını söyleyen Şahin en ucuz etin 150 lira olduğunu , bonfilenin ise 350 liraya 450 liraya satıldığını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç