En küçük Lexus Türkiye'ye geliyor: İşte yepyeni Lexus LBX
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En küçük Lexus Türkiye'ye geliyor: İşte yepyeni Lexus LBX

Lexus tarafından yapılan açıklamada yeni araç üretimi yapıldığına yer verildi. Türkiye'ye de gelecek araç, spor görüntüsü ile dikkatleri çekiyor

Taşıt 5 Haz 2023 20:47 0
En küçük Lexus Türkiye'ye geliyor: İşte yepyeni Lexus LBX

En küçük Lexus Türkiye'ye geliyor.

Türkiye'de son dönemlerde artık daha sık gördüğümüz Lexus arabalara bir yenisi daha ekleniyor. Gelen son dakika açıklamasında Toyota bünyesindeki premium araç maskasının tamemen Avrupalı tüketicilerin isteği üzerine ilk defa B SUV segmentine girerek LBX adlı küçük bir SUV yaptı.

Konu ile ilgili açıklama Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci'den geldi. Özpeynirci yaptığı açıklamada, "En küçük Lexus ocakta geliyor" dedi ve "Japon Toyota’nın bünyesindeki premium otomobil markası Lexus, tamamen Avrupalı tüketicilerin talebi doğrultusunda ilk kez B-SUV segmentine girerek LBX isimli küçük SUV modelini geliştirdi" ifadelerini kullandı.

ARACIN ÖZELLİKLERİ

Söz konusu aracın lansmanı yapıldı. Milano'da düzenlenen lansmanda tanıtılan aracın daha çok gençlere hitap ettiği görülüyor.

Aracın özellikleri hakkında açıklama yapan Özpeynirci, "Yeni nesil 136 bg gücünde 1.5 lt hibrit ve 4 çeker motora sahip LBX, Ocak 2024’te Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye’de satıya sunulacak" dedi.

Aracın 2024 yılında Türkiye'ye geleceği bildirilirken "Tedarik edilebilmesi halinde 2024'te 450 adet satış hedefleniyor. Türkiye'de Lexus satışlarının %25'i LBX'ten oluşurken, yarıdan fazlası yeni müşteri olacak. Yeni modelin uluslararası test sürüşü son çeyrekte Türkiye'de düzenlenebilir. Son 2 adaydan biriyiz" denildi.

Sizce araç nasıl? Alınır mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer araç severlerle bilgi alış verişinde bulunun.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç