En güzel, sade anlamlı Ramazan Bayramı ve Cuma resimli mesajları 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En güzel, sade anlamlı Ramazan Bayramı ve Cuma resimli mesajları 2023

2023 yılı en güzel resimli bayram mesajları yayınlandı. İşte Ramazan Bayramında sevdiklerinize ve yakınlarınıza gönderebileceğiniz en güzel mesajlar.

Ramazan imsakiyesi 2023 20 Nisan 2023 23:00 0
En güzel, sade anlamlı Ramazan Bayramı ve Cuma resimli mesajları 2023

Son dakika haberi: İşte en güzel bayram mesajları resimli hayırlı bayramlar mesajları 2023.

2023 yılı Ramazan Bayramı geldi. Bayramın gelmesi ile birlikte vatandaşlar, en güzel bayram mesajlarını, resimli bayram mesajlarını araştırmaya başladı. Biz de finans7 olarak bu yazımızda en güzel bayram mesajlarına, resimli bayram kutlama görsellerine yer verdik.

 

"Bu günümüzde yapacağımız ilk şey namaz kılmaktır" mealindeki hadise dayanarak Ramazan ve Kurban bayramları bayram namazlarının kılınmasıyla başlar.

Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselam, Ramazan Bayramına da tatlı yiyerek başlarlardı. Bayram sabahında hurma gibi bir tatlı ile bir aylık oruçlarını açmadan evlerinden ayrılmazlardı.

"Sevabını Allah'tan umarak iki bayram gecesinde kalkıp ibadet eden kimsenin kalbi, kalblerin öldüğü gün ölmez."

Peygamberimizin Aleyhissalâtü Vesselam cemaate hitaben bir hutbe okuduğunu anlatan îbni Mes'ud (r.a.) devamla şöyle der:

"Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam üzerine şehadet ederim ki, o namazı hutbeden önce kıldı. Sonra hutbe okudu. Daha sonra kadınlara işittiremediğini düşünüp onların yanına geldi. Onlara hatırlatmalarda bulundu. Ve şu ayeti okudu: “Ey Peygamber! İnanmış kadınlar Allah’a hiçbir şey ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zina etmemek, çocuklarını öldürmemek, elleri ve ayakları arasında uydurdukları iftira ile gelmemek, iyi işlerde sana isyan etmemek konusunda biat etmeye geldikleri zaman, biatlerini kabul et ve onlar için af dile! Şüphesiz ki Allah, Gafûr ve Rahîm’dir.” Sonra:

– Bütün bunlar üzerine biat eder misiniz? diye sordu. İçlerinden biri:
– Evet Yâ Resûlallah! dedi. Allah Resûlü (a.s.m.):
– Sadaka verin! buyurarak onları zekât vermeye teşvik etti. Onu dinleyen hanımlar kulaklarındaki küpeleri, kollarındaki bilezikleri çıkarıp ne kadar yüzük gerdanlık varsa onları çıkardılar. Bilâl-i Habeşî elbisesini yere serdi:
– Anam babam size feda olsun bağışlarınızı getirin diye seslendi. Hanımlar bileziklerini, küpelerini, yüzüklerini Bilâl-i Habeşî’nin elbisesinin üzerine koymaya başladılar. Elbise takılarla doldu. Allah Resûlü (a.s.m.) bayram bittikten sonra orada durmayıp evine ailesinin yanına döndü.”

Ramazan Bayramınızı kutlar, size ve sevdiklerinize mutlu bayramlar dileriz.

Mübarek Ramazan Bayramında sünnette yer aldığı gibi bayrama önceden hazırlanmak, temiz ve güzel elbiseleri giymek, gusletmek, misvak kullanmak veya dişleri fırçalamak, güzel kokular sürünmek, güler yüzlü olmak, namazdan önce Ramazan Bayramında hurma vb. tatlı bir şey yemek bugünlerimize ayrı bir mana kazandırır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç