‘En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak’
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

‘En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak’

Son dakika haberi geldi. Kemal kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada memur maaşının 22 bin tl olacağını söyledi.

Son Dakika 5 Mayıs 2023 10:37 0
‘En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak’

Son dakika haberi geldi: Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında memur maaşının en düşük 22 bin lira olacağını söyledi.
Kamu personelleri ile bir görüşme yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, kamu personellerinin bu süreçte oldukça mağdur edildiğini söyledi. Memurların haklarının tarumar edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Evleri barkları viranedir. Borca sürüklenmişlerdir. Ben bu haksızlığa seyirci kalamam." diyen Kılıçdaroğlu, "Ben rakam insanıyım, rakama bakarım, kararımı veririm. 2012 yılında en düşük memur maaşı asgari ücretin 2.5 katıydı. Şu anda bu oran 1.4'lere kadar gerileri. İşte bu yüzden iktidara gelir gelmez asgari ücretin 2.5 katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam, en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak" 

KADRO AÇIKLAMASI GELDİ

Son dakika açıklamasında Kılıçdaroğlu memurlara baharı getireceklerini söyledi ve ücretli ile sözleşmeli öğretmenlere kadro müjdesi vererek, "Memurlara baharı getirecek biri varsa inanın bana o da Bay Kemal'dir. Şunu da ekleyeyim, memurlarımızın tek sorunu maaş da değil. Mesela polislerin çalışma saati günde 12-13 saati, ayda 240-250 saati buluyor. Polis intiharlarının arkasında yatan sebeplerden biri de bu. 1 milyon 200 bin öğretmenimiz, kalabalık sınıflardan, okullarda hijyen sorununa ve malzeme sıkıntısına kadar pek çok imkansızlıklar içinde görevlerini yapmaya çalışıyorlar. 15 Mayıs'tan sonra 100 bin yeni güvenlik personeli atayacağız. Atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi öğrencileriyle buluşturacağız. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracağız. Tüm öğretmenler kadrolu olacak. Daha neler yapacak neler bu Bay Kemal, bekleyin görün” dedi.

Finans7.com | Ankaraa

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç