En Düşük Emekli Maaşı 12.500TL Oluyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En Düşük Emekli Maaşı 12.500TL Oluyor!

En düşük emekli maaşına düzenleme geliyor! Böylelikle en düşük emekli maaşı 12.500TL olacak! İşte detaylar...

Emekli Haberleri 4 Ağu 2023 11:51 0
En Düşük Emekli Maaşı 12.500TL Oluyor!

Türkiye'de yaşan 16 milyon emeklinin maaşları Temmuz ayı itibariyle yüzde 25 oranında zam almıştı. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi vatandaşlar gözlerini şimdi toplu sözleşme görüşmelerine çevirmiş durumdalar.

1 Ağustos 2023 tarihi itibariyle ek zam süreci start verdi. Memur ve emekli maaşlarına verilecek olan ek zam talebi yeniden düzenlenecek. Kamuoyuna konuya dair açıklamalarda bulunan MEMUR-SEN, 129 maddeden oluşan taleplerini ilettiler. Maddeler arasında ise emekli maaşlarının mali ve sosyal haklarının yeniden düzenlenmesi gibi konular yer alıyor. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa emekli maaşları için yeni bir rakam gündeme gelecek.

VEDAT IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ!
Toplu sözleşme görüşmelerinin başladığına dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taraflar arasında bahsi geçen konuya dair anlaşmanın sağlanması için gerekli görülen adımları kısa bir süre içerisinde atmayı planladıklarını söyledi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

toplu sözleşme görüşmeleri resmi olarak başladı. Görüşmede emeklilerin şartlarının iyileştirilmesi için tüm konular masaya yatırılarak, gerekli adımlar atılacak. MEMUR-SEN'nin sunmuş olduğu teklif içerisinde yer alan maddelerde emekli maaşlarına yüzde 110 zam yapılması beyanı da bulunuyor.

Ayrıca bu talebin karşılanmaması durumunda en düşük emekli maaşının en az 12.000 TL'ye yükseltilmesi istenecek. Taleplerin kabul görülmesi durumunda emekliler maddi anlamda rahat bir nefes alacaklar.

Şuan için yapılan zamlardan sonra en düşük emekli maaşının 7.500 TL olduğu biliniyor.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç