En Büyük Bitcoin Yatırımcısı Seviyeyi Verdi: Eğer BTC Bu Fiyatın Altına Düşerse...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En Büyük Bitcoin Yatırımcısı Seviyeyi Verdi: Eğer BTC Bu Fiyatın Altına Düşerse...

Bitcoin ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında, en büyük kripto para yatırımcısı kritik seviyeyi paylaştı.

Kripto Paralar 14 Mayıs 2022 17:32 0
En Büyük Bitcoin Yatırımcısı Seviyeyi Verdi: Eğer BTC Bu Fiyatın Altına Düşerse...

Bitcoin ile ilgili korkutan bir aıklama geldi.

Kripto para piyasasında düşüş yeniden başladı. Geçen gün 26 bin 940 dolara kadar gerileyerek son 1 senenin en düşük seviyesini gören Bitcoin'de yükseliş başlamış ve yeniden 30 bin doların üzerine çıkmıştı. Ancak dünden bu yana yeniden düşüş başladı.

Bitcoin grafiğine baktığımızda geçen hafta 40 bin dolar seviyesinde olan ve kısa sürede rekor düzeyde değer kaybeden Bitcoin 26 bin 940 dolara kadar geriledi. 12 Mayıs günü bu düşüşi sona erdi ve yeniden yükseilş başladı ve Bitcoin saatler içinde 4 bin dolar değer kazanarak 30 bin 939 dolara kadar çıktı. Bu yükseliş de yerini düşüşe bıraktı. İşte grafik:

Gelen son bilgilere göre 1 Bitcoin değeri şu sıralar 28 bin 775 dolar seviyesinde. Ethereum'da da yine 2 bin doların altı görüldü. Gelen son bilgilere göre 1 ETH bin 957 dolara geriledi. 

Dünya'dan Barış Erkaya bugün kaleme aldığı yazısında , seneb aşında yazdığı yazısını hatırlattı ve bu sene kripto paralar için kanlı bir sene olacağı tahmininin olduğunu söyledi. Erkaya açıklamasında , birçok kişinin bu seviyeleri buz devri olarak adlandırdığını, ancak bu seviyelerin beklenen seviyeler olduğunu söyledi.

ONLARIN DURUMU ÇOK DRAMATİK

Erkaya açıklamasının devamında bazı kişilerin yükselişi Boğa Piyasası olarak değerlendirdiğini, bu nedenle yüklü alım yaptıklarını , bunun da büyük zararlara meydan verdiğini , bu kişilerin 40 ile 48 bin dolar seviyelerindeyken yüklü miktarda alım yaptıklarını ve bu nedenle durumlarının dramatik olduğunu söyledi.

BİTCOİN NEREDEN DÖNECEK?

"Geçen hafta kripto para piyasasında yaşananların güçlü ellerin hem long hem de short pozisyon açanları likide etme operasyonu olduğu düşünülüyor. Güzel. Peki asıl amaç kimi likide etmek?" diyen Erkaya, en büyük kripto para yatırımcılarından biri olan Microstrategy'nin 30 bin 700 dolar seviyesinden 129 bin 128 adet Bitcoin aldığını , bunun takip edilmesi gerektiğini söyledi. 

Geçtiğimiz gün  söz konusu şirketin CFO’su Phong Le'ye bir soru sorulduğunu, Le'nin  bu soruda, şirketin aldığı kredilerden herhangi birinde “margin call” yani “marj çağrısı”na maruz kalma riski oluşabilmesi için Bitcoin fiyatının kaça kadar düşmesi gerektiğine değindi ve bunun için de 21 bin dolar seviyesini gösterdi.  “21 bin doların altı yanıtını”  açıklaması, Bitcoin'in bu seviyeye düşmesi sonrası marjın kapatılacağı anlamına geliyor. 

"Yani bu margin call gerçekleştiğinde yatırımcı ya elindeki varlıkların bir kısmını satmak ya da açık kalan teminatı tamamlamak zorunda kalabilir. İşte bu seviye olarak Microstrategy CFO’su 21 bin doların altını işaret ediyor." diyen Erkaya, bunun da yüzde 25 seviyesinde bir düşüş olduğunu söylüyor. 

SATMAYACAĞIZ DEDİLER

Söz konusu şirketin yöneticisi Michael Saylor ise ellerindeki Bitcoinleri bu sene satmayacaklarını söylemişti. Bu taahhüte baktığımızda Bitcoin 21 dolara girerse şirketin yeni Bitcoin alımına yönelmesi bekleniyor.

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç