En az ortaöğretim mezunu 3500 polis alımı başvurusu başladı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En az ortaöğretim mezunu 3500 polis alımı başvurusu başladı 2023

Son dakika haberi: KPSS'siz YKS puanı ile polis alımı başvurusu başladı. 3500 polis alımı başvuru detayları yazımızda.

Polis Alımı 9 Mart 2023 15:28 9
En az ortaöğretim mezunu 3500 polis alımı başvurusu başladı 2023

KPSS'siz YKS ile Lise mezunu 3500 polis alımı ön başvurusu başladı 2023.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi bAşkanlığı tarafından yapılan açıklamada KPSS şartı olmadan YKS puanı ile 3 bin 500 polis alımı yapılacağı öğrenildi. Yapılacak alıma baktığımızda polis olmak isteyenlerin sınava başvur uyapması gerektiğine yer verildi. Başvuru yapacaklar, daha sonra seçim aşamalarına alınacak.

PMYO ALIMI: 2500

Polis Akademisi Başkanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre 2023 yılı PMYO polis alımı kapsamında 2 bin 500 polis alımı yapılacağı öğrenildi. Yapılacak söz konusu alım lise mezunlarından olacak. YKS puanı ile yapılacak alımda adaylardan TYT 250 ham puan istenecek. Sizce taban puan düşürülmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Söz konusu polis alımında 18-26 yaş şartı aranacak. Boy kilo ölçümü ile ilgili açıklamada, "oy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, kadın öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve kadın öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır)" ifadelerine yer verildi.

PMYO polis alımına başvuru yapacak adayların YKS'de TYT oturumuna girmesi gerekmektedir.

POLİS FAKÜLTESİNE 1000 KOMİSER YARDIMCISI ALIMI YAPILACAK

Polis Akademisi bu sene ilk olarak Polis Fakültesi kurdu. Kurulan polis fakültesine bu sene 1000 civarında öğrenci alınacak. Alınacak öğrenciler 5 yıllık eğitimden sonra Emniyet bünyesinde komiser yardımcısı olacak. Söz konusu alıma lise mezunlarından alım yapılacak. Alıma başvuru yapacakların YKS oturumlarına girmesi gerekmektedir. Taban puan henüz belli değil. Sizce kaç puanla alım yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SINAV BAŞVURUSU BAŞLADI

YKS'de başvurular başladı. 23 Mart tarihine kadar başvurular alınacak. Polisliğe başvuru yapmak isteyenlerin YKS'ye başvuru yapması gerekmektedir. Bu sınava başvuru yaptıktan sonra adaylar 17-18 Haziran'da YKS'ye girecek. Sınav sonuçları 20 Temmuz günü açıklanacak. Ağustos ayında ise polislik için başvuru ekranı açılacak. 

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Ay Önce
Puanı düşük olanlar giremiyor mu
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Yaş sınırından dolayı başvuru yapamıyorum.hakkım haram olsun
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Zaten hayalim hep polis olmakt 35 yaşındayım Allah için yükseltin yaş sınırını azim olan insanların önünüde açın eminim çokta güzel ve hakkını veren insanlar çok istekli olanlardır ...
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Başvuru nerden yapacağız ben bulamadım
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Yaş yükselsin lütfen hep aynı ilerleme yok …