En az lise mezunu 2023 Polis alımı ön başvuru ekranı açıldı PMYO
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En az lise mezunu 2023 Polis alımı ön başvuru ekranı açıldı PMYO

Son dakika: En az lise mezunu polis alımı ön başvuru ekranı açıldı. İşte detaylar.

Polis Alımı 8 Mart 2023 12:30 10
En az lise mezunu 2023 Polis alımı ön başvuru ekranı açıldı PMYO

Son dakika: En az lise mezunu polis alımı ön başvuru ekranı açıldı.

Polis Meslek Yüksek Okullarına 2023 yılında 2 bin 500 polis alımı yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda en az lise mezunları arasından yapılacak olan polis alımında ön başvuru ekranı açıldı. Bizde bu yazımızda TYT puanı ile yapılacak olan polis alımı detaylarına yer verdik. İşte başvuru bilgileri finans7.com'da.

Başvuru Şartları Nedir?

PMYO polis alımına başvuru yapacak adayların aşağıda genel şartları taşıması gerekmektedir:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Lise ve dengi okul mezunu olmak.

- ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. 2022 yılında TYT taban puanı 250'ydi. Bu sene değişip değişmeyeceği bilinmiyor. Sizce kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, 

- Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, kadın öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve kadın öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)

Ön Başvuru Süreci Başladı

Lise mezunu polis alımına başvurusu yapabilmek için TYT puanına sahip olmak gerekiyor. Bu kapsamda TYT için başvurular alınmaya başladı. Başvurular https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden alınıyor.

PMYO Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

PMYO polis alımı 2023 yılı başvurusu Ağustos ayında başlayacak. Başvuruları internet üzerinden başlayacak ilanda adayların yukarıdaki şartları taşıması gerektiği bildirildi.  İlan başvurusu yapacakların öncelikle YKS başvurusu yapıp TYT'ye girmesi gerekiyor. İlan geldiğinde haberdar olmak için mobil uygulamamızı ücretsiz indirin;

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
200 olmalı her şey puan değil
Ziyaretçi 10 Ay Önce
200 olmalı bence her kapasiteye uygun
Ziyaretçi 11 Ay Önce
180, 200 arası olmalı
Ziyaretçi 13 Ay Önce
200 puan olmali
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Ham puan 200 olmali