En Az İlkokul Mezunlarına 12 Ay Geri Ödemesiz 250 Bin TL Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

En Az İlkokul Mezunlarına 12 Ay Geri Ödemesiz 250 Bin TL Verilecek

Halkbank tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve en az ilkokul mezunlarına 250 bin TL'den başlayan kredi verileceği açıklandı.

Kredi 23 Haz 2022 13:02 11
En Az İlkokul Mezunlarına 12 Ay Geri Ödemesiz 250 Bin TL Verilecek

İlk krediler verildi: İlkokul, lise ve üniversite mezunlarına 12 ay geri ödemesiz 250 bin lira veriliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçen ay bir paket açıklamış ve kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara kredi verileceğini, kredi kampanyasının başladığını bildirmişti. Halkbank tarafından yapılan açıklamada kredi kullandırmaların başladığı, başvuru yapanlara kredilerin ödenmeye başladığına yer verildi.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE 350 BİN LİRA VERİLECEK

Banka resmi sayfasından konuya ilişkin yapılan açıklamada , Gen Girişimci Kredisi adı altında, 35 yaşından küçük gençlere 350 bin liraya kadar kredi verildiği bildirildi. Söz konusu krediyi kullanmak isteyen vatandaşların bankaya müracaat ederek yapacağı iş hakkında projesini sunması gerektiği ifade edildi.

Söz konusu kredi kampanyasına başvuru yapacak , kendi işini kuracak gençlerde aranan şartlar şu şekilde açıklandı:

"Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir."

EN AZ İLKOKUL MEZUNLARINA KREDİ: 250 BİN LİRA

En az ilkokul mezunlarına kendi işlerini kurmak için 250 bin liraya kadar kredi verilecek. "Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen/kurmuş olan, bu iş ile ilgili faaliyeti yürütme yeteneğine ve tecrübesine sahip olduğu kanaati edinilen girişimciler hedef kitlemizdir. Halk Girişimci Kredisi’nden;ifadeleri ile açıklanan kredi kampanyasının detayları şu şekilde:

  • En az ilkokul mezunu,
  • 45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir.
  • Girişimcinin gazi, şehit/gazi yakını veya engelli olması durumunda yaş şartı 55 olarak uygulanacaktır. (45 yaşını aşmış girişimcilerin başvuruları yalnızca standart başvuru süreci -şube kanalı- ile alınabilecektir.)

Örneğin;konfeksiyon sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren satış yetkilisinin kendi iş yerini kurması gibi."

CESUR GİRİŞİMCİ KREDİSİ

Cesur girişimcilere verilen kredide, "Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, eğitimini aldığı ve en az 2 yıl deneyim kazandığı iş kolunda kendi iş yerini açmak isteyen veya kendi iş yerini açan 45 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir.

Örneğin; tıp doktorları, tahlil laboratuvarı kuracak biyologlar, etüt merkezi açacak öğretmenler, diş doktorları, veterinerler, avukatlar gibi.

Kredi Limiti: 400.000 TL"  denildi.

USTA GİRİŞİMCİ KREDİSİ

USta girişimci kredisi detayları ise şu şekilde:

"Mesleki kuruluşlardan almış olduğu eğitim sertifikası/belgesi bulunan ve ilgili iş kolunda deneyim sahibi olan ve kendi iş yerini açmak isteyen veya kendi iş yerini açan girişimciler hedef kitlemizdir. Usta Girişimci Kredisinden;

  • En az ilkokul mezunu olan,
  • Kurmayı düşündüğü iş kolu ile ilgili bilgi, beceriye sahip olduğunu gösteren mesleki oda ve kuruluşlardan alınmış Mesleki Yeterlilik Belgesi, Ustalık Belgesi veya özel/kamu kuruluşlarından (İŞKUR, KOSGEB, Halk Eğitim Merkezleri, Belediye vb.) alınmış Ustalık/Uzmanlık Eğitim Sertifikasını belgeleyen,
  • İş konusunda faaliyet gösteren iş yerlerinde en az 3 yıl çalıştığını gösteren belgeye sahip olan,
  • 45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir.

Örneğin; kuaför yanında çalışarak işinde deneyim kazanmış ve kendi iş yerini açmak isteyen girişimciler, terzi atölyesinde deneyim kazanıp kendi terzi dükkânını açmak isteyen girişimciler gibi.

Kredi Limiti:  300.000 TL"

TEKNO GİRİŞİMCİ KREDSİİ

Tekno Girişimci başlığı altında verilen kredinin detayları ise şu şekilde:

Tekno Girişimci Kredisi’nden aşağıdaki üç kriterden en az birine uyan ve kendi işini kurmak isteyen veya kurmuş olan girişimciler faydalanabilecektir.

  • Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde (Teknokent/Teknopark vb.) faaliyet gösteren girişimciler.
  • Bilişim ve yazılım alanında faaliyet gösteren girişimciler.
  • TÜBİTAK, KOSGEB veya Bakanlık gibi kamu kurum ve kuruluşlarının teknoloji odaklı hibe/destek programlarından yararlanmaya hak kazanmış girişimciler.

Örneğin; yazılım, donanım geliştirme, mobil teknolojileri ve uygulamalarının geliştirilmesi gibi özellikle teknolojik ürün/uygulama fikirlerini faaliyete geçirmek isteyen girişimciler gibi.

Kredi Limiti: 500.000 TL

BAŞVURU

Söz konusu kredilere başvurular alınıyor. Başvuru yapmak, kendi işini kurmak isteyen gençlerin hazırlayacakları proje ile Halk Bankası'na giderek başvurusunu yapması gerekmektedir. 

ONAY ALMAK İÇİN

Kendi işinizi kurmak için projenizi eksiksiz şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Yapacağınız işin detaylarını, pazar analizlerini, maliyetleri, işçi detaylarını, istihdam oranını, iş bilgileri ile birlikte tüm detayların projede belirtmeniz gerekmektedir. Hazırlayacağınız projenin eksiksiz olması ile birlikte kredinizi alabileceksiniz.

12 AY GERİ ÖDEME YOK

Söz konusu kredinin ana parasının 12 ay geri ödemesinin olmayacağı açıklandı. 

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için TIKLAYIN TAKİP EDİN

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Faiz varmı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Oto ve halı yıkama açmak icin kullanılır mı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Halı saha açmak için kullanabilir miyim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hangi banka veriyor krediyi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Faiz var mı peki geri ödemesi 250 bin mi tekrar