Emtia Fiyatlarında Yeni Kriz: Alüminyum Fabrikaları Birer Birer Üretimi Durduruyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emtia Fiyatlarında Yeni Kriz: Alüminyum Fabrikaları Birer Birer Üretimi Durduruyor

Emtia fiyatlarında enerji krizi beklentisi arttı. Alüminyumda fabrikalar bir bir üretimi durduruyor.

Emtia 12 Eylül 2022 13:36 0
Emtia Fiyatlarında Yeni Kriz: Alüminyum Fabrikaları Birer Birer Üretimi Durduruyor

Emtia piyasalarında enerji krizi büyüyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra başlayan ekonomik kriz , tüm dünyayı derinden etkilemeye devam ediyor. AB ülkelerinin yaptırımları sonrası Putin enerji silahını kullandı ve ana akım 1 'de vanayı kapattı. Avrupa'da bu kış soğuk geçecek. Tabi bu durum ekonomiyi, enflasyonu daha da kötüleştirecek. 

Romanya Alüminyumcular Sendikası Başkanı Constantin Popescu, yaşanan enerji krizi sonrası şirketinin üretime ara verdiğini söyledi. 2023 Mayıs ayına kadar “Alro Slatina” adlı şirketinde üretime ara verdiğini duyuran Popescu, enerji fiyatlarının artması nedeniyle maliyetlerinin ciddi seviyelere yükseldiğini söyledi.

Cuma günü açıklama yapan Popescu, bu konuda şirketin hissedarları ile bir görüşme yaptıklarını, fabrikada çalışmakta olan 2 bin 200 kişinin işsiz kalacağını, bu kişilere sosyal yardımlar verileceğini söyledi. 

Aynı şirketin bir diğer fabrikası olan Alum Tulcea ile ilgili daha önce bir açıklama yapan Popescu, 1 Ağustos tarihinden 17 ay üretime ara vermişti.

ÜRETİM YA DURDU YA YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ

Dün bir açıklama yapan Ekonomist Selçuk Geçer, AB ülkelerinde alüminyum fabrikalarının ya üretimi durdurduğunu ya da üretimi yarı yarıya düşürdüklerini, fiyatları arttırdıklarını , bunun da fiyatları daha da yukarı çekeceğini söyledi. Geçer açıklamasında, "Enerji maliyetleri her geçen gün artıyor. Kış aylarının gelmesi ile gıda fiyatları petrol yükselecek. Putin Ana Akım 1'i kesti ve doğalgaz ifyatı yukarıya çıkıyor. Avrupa'da alüminyum fabrikaları ya kapanıyor ya da üretimleri yarı yarıya düşürüyor. Bu sadece bir örnek. Bunlar enflasyonu yukarı çıkaracak. Amerika'da ve tüm dünyada enflasyonu konuşacağız. Bu da faizleri yükseltecek." dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç