Emniyet Kemeri Simülasyon Eğitimi Nedir, Nasıl Olacak? Simülasyon Ne Demek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emniyet Kemeri Simülasyon Eğitimi Nedir, Nasıl Olacak? Simülasyon Ne Demek?

Ehliyet alımına yeni düzenleme geldi. Peki yeni düzenleme nasıl olacak? Emniyet kemeri simülasyon eğitimi nedir?

Eğitim 20 Eylül 2022 12:44 0
Emniyet Kemeri Simülasyon Eğitimi Nedir, Nasıl Olacak? Simülasyon Ne Demek?

Ehliyet alımına simülasyon eğitimi şartı getirildi. Peki simülasyon nedir, simülasyon eğitimi nasıl olacak?

20 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayınlandı. Yayınlanan kararda ehliyet alımına yeni düzenleme geldi ve artık ehliyet alacak kişilerin sürücü kurslarında simülasyon eğitimine alınacağına yer verildi. Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme şu şekilde:

"Emniyet kemeri simülasyon eğitimi

MADDE 16/A-Sertifika sınıfı ayrımı yapılmaksızın ve direksiyon eğitimine başlanmadan önce tüm sürücü adaylarına emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak, emniyet kemeri takmamanın doğuracağı sonuçlar hakkında uygulamalı olarak bilgi edindirmek ve emniyet kemeri kullanımının önemini anlatmak amacıyla sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulurlar.”

AMA 2 YIL SONRA

Kararın devamında düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarih şu şekilde verildi: "“MADDE 50- (1) Bu Yönetmeliğin 16/A maddesi yayımı tarihinden iki yıl sonra, diğer maddeleri ise yayımı tarihinde yürürlüğe girer.”

Yani emniyet kemeri simülasyon eğtiimi 2024 yılında yürürlüğe girecek.

PEKİ NEDİR BU SİMÜLASYON EĞİTİMİ?

Bu karar sonrası en merak edilen konu simülasyon eğitiminin ne olacağı konusu oldu. Simülasyon eğitiminde ehliyet alacaklara i emniyet kemeri takılmaması durumunda karşılaşacakları tehlikeler önce sözlü , daha sonra uygulamalı olarak anlatılacak. Emniyet kemerinin takılmadığı kazalarla ilgili detaylar verilecek ve uygulamalı olarak bu tehlikelere karşı emniyet kemerinin önemi anlatılacak. Sizce bu eğitimin gelmesi ile kazalar azalır mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç