Emlakçılar: Kiralık ev fiyatları yüzde 25 azaldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emlakçılar: Kiralık ev fiyatları yüzde 25 azaldı

Emlak sektörü yaptığı açıklamada kiraların gerilemeye devam ettiğini söyledi. İşte son dakika bilgileri.

Emlak 15 Ara 2023 2
Emlakçılar: Kiralık ev fiyatları yüzde 25 azaldı

Sektör temsilcileri: Kirada fiyatlar düşüyor.

Gayrımenkul sektörü temsilcileri yaptığı açıklamada kirada talebin azalması ve son yapılan kanuni düzenleme ile kiralık ev sayısının artması ile birlikte fiyatların çekilmeye başladığını söyledi.

Yeni Şafak Gazetesi'nin aktardığı son dakika bilgilerine göre kiralık konutta fiyatların son 4-5 ay içinde yüzde 25'lik bir düşüş gösterdi. Fatih'te 22 senedir emlakçılık yapan Emre Dinçer isimli kişi, artık kimsenin kiralık ev sormadığını, ayda ortalama 1 defa ev kiralandığını ve fiyatların yüzde 25 geri çekildiğini söyledi.

Ev sahiplerinin aklının başına geldiğini, Fatih Karagümrük'te ev kiralarının ortalama 10 bin lira olduğunu söyleyen Dinçer, çok vicdanlı ev sahipleri varken astronomik kira isteyen ev sahiplerinin de olduğunu, yılbaşını bekleyip asgari ücretin artmasını bekleyenlerin olduğunu söyledi. Piyasanın giderek normalleştiğini ve 2024 yılında kiraların talebe bağlı olarak daha da makul seviyelere geleceğini söyleyen Dinçer, piyasanın gelecek sene rayına oturacağını söyledi.

Bir başka emlakçı Sabahattin Çabuk ise yaptığı açıklamada faiz artışı ile konuta erişimin zorlaştığını, satılık konutta alıcı olmadığını, buna ek olarak kiralık evlere de ilginin azaldığını söyledi. Fiyatlarda gözle görülür bir düşüş olduğunu söyleyen Çabuk, ev sahiplerinin evini kiraya vermek için 3-4 bin lira daha düşük kira istediğini söyledi.

ENDEKS AZALDI

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ile sahibinden.com tarafından 'Kiralık Konut Piyasası Görünümü' raporu hazırlandı. Bu rapora göre Türkiye'de 5 aydır kira fiyatları geriliyor. Kasım ayında, bir önceki aya kıyasla fiyatlar yüzde 5.1 azaldı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
okullar açıldı bırde kıs oyuzden dusuk kıracı bulamıyorlar kısın daire alımında gercekten 1.2 veya daha dusuk verilirse dar gelirli herkes ev sahibi olur işte ozaman 3 tl ye bile kıralık daire bulunur hadi artık dusuk faizli konut kredisi baslasın artık hep lafta kalıyor devletimizden kanun teklifi ile sayıp cıkmalı bizlere saygılarımla
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Yalan yorumlar kiralarda hiç düşüş yok