Emlak sektöründe köklü değişiklik: Dükkan üstü daire dönemi bitiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emlak sektöründe köklü değişiklik: Dükkan üstü daire dönemi bitiyor

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremden sonra bölgeye evlerin yapımı için çalışmalar başladı.

Emlak 20 Şubat 2023 14:42 0
Emlak sektöründe köklü değişiklik: Dükkan üstü daire dönemi bitiyor

Dükkan üstü daire dönemi bitiyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan şiddetli depremden sonra bölgede yapılacak konutlar için son dakika açıklaması geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklamasında bulundu ve yeni yapılacak evlerin nasıl olacağı konusunda bilgilendirmede bulundu.

Vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ve kültürünü yaşatacak daha güzel arayışlara başladıklarını söyleyen Bakan Kurum, depremin hasar verdiği yerlerde planlamalar yapıldığını, hocalarla, jeologlarla, jeofizik mühendisleri ile incelemelerde bulunduklarını söyledi. En sağlam zemine göre yapılaşmanın olacağını, radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle yöresel mimarıye uygun şekilde zemin + 3-4 kat şeklinde binaların yapılacağı bildirildi.

Sağlam kalan TOKİ binaları hakkında açıklama yapan Bakan Kurum, "Doğru zemin, doğru teknikle. İstişareler sonucu belirlediğim iz yeni yerleşim yerlerimizde de doğru zemini bulmak için mikro bölgeleme ve zemin etüdü çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.

Bakan açıklamasında vatandaşların müsterih olmasını istedi ve "Zeminin sağlamlığından, kullanılacak inşaat malzemelere kadar her türlü ayrıntıyı düşünüyoruz.Hassas devranıyoruz" dedi.

Hasar tespitinden sonra kademeli şekilde konut yapılmasına geçeceklerini söyleyen Bakan Kurum, "İlk etapta, hemen 200-250 bin konutun inşaatına başlayacağız. Hasar tespiti tamamlandıkça diğer konutların da yapımını gerçekleştireceğiz. Bizim için esas olan verdiğimiz söz. Yıkım nerede ise biz, tüm imkânlarımız ve gücümüzle oradayız. Kimseyi dışlamamız, ötekileştirmemiz, iş planında geriye atmamız söz konusu olamaz. Nifak tohumu ekenlere itibar etmeyin" ifadelerini kullandı.

DÜKKAN ÜSTÜ APARTMAN DÖNEMİ BİTİYOR

1 ay içinde inşaatların başlayacağını söyleyerek açıklamasını sürdüren Bakan Kurum, dükkan üzeri daire döneminin sona erdiğini, yeni yapılacak evlerin buna göre yapılacağını söyleyerek, "Eski kent merkezlerinde ayrıntılı jeolojik ve jeoteknik etüdler yapmak suretiyle vatandaşımızı da mağdur etmeyecek anlayışla gerek imar kısıtı, gerekse yapılaşma şartlarının hepsini yeniden gözden geçireceğiz. Tek katlı ve yatay mimaride dükkânlar açılmasını planlıyoruz. Arsa karşılığı takas veya yeni yapılan konutlardan teklif edeceğiz" dedi.

Konutların yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağı açıklanırken 1 yıllık sürçete konutların tamamlanıp vatandaşlara teslim edileceği bildirildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç