Emekliye yeni müjdeler yolda: İşte beklenen müjdeler 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekliye yeni müjdeler yolda: İşte beklenen müjdeler 2024

2024 yılının "Emekliler Yılı" ilan edilmesiyle birlikte bakanlıklar emekliler için çalışmalara başladı. İşte beklenen müjdeler.

Emekli Haberleri 9 Şubat 2024 3
Emekliye yeni müjdeler yolda: İşte beklenen müjdeler 2024

Emekliye yeni müjdeler yolda.

2024 yılının "Emekliler Yılı" ilan edilmesiyle birlikte bakanlıklar emekliler için çalışmalara başladı. Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerine zamdan tatil ve seyahate, elektrik, doğalgaz, toplu taşıma ve suyu indirimli kullanmadan kira desteğine kadar pek çok iyileştirmenin hayata geçirilmesi bekleniyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Ramazan ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere yılda iki kez emeklilere verilen ikramiye için müjdeyi geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan vermişti. İkramiye artışı ile ilgili olarak Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşerek bütçe imkanları doğrultusunda zam için adım atacaklarını duyurmuştu. 

EMEKLİYE ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ TOPLU ULAŞIM VE SU

Emeklinin yerel yönetimler kısmında atılacak hayatını kolaylaştıracak adımların ilk sırasında  toplu taşıma ve su  gibi hizmetler yer alıyor. Hayata geçirilirse emeklilerin bu hizmetlerden indirimli yararlanabilmeleri sağlanacak. 

ELEKTRİK,  DOĞAL GAZ, SEYAHAT İÇİN DESTEK

Emekli için yapılacak bir diğer çalışmada kamu kurumları devreye girecek. Emeklinin elektrik ve doğalgazı indirimli kullanması için hazırlık yapılıyor. Hatta şehirlerarası tren ve uçak gibi araçların indirimli kullanılması da seçenekler arasında yer alıyor.

KİRA YARDIMI ALTERNATİFİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Kiralar konusunda sıkıntı yaşayan ve özellikle de büyükşehirlerde ikamet eden emeklilere kira yardımı verilmesi için hazırlığın da yapıldığı belirtiliyor. 

EMEKLİYE TATİL İÇİN TESİSLER KAPILARINI AÇACAK

Emekliye tatil seçeneği de hükümetin masasında yer alıyor. Eğer bu seçenek de gerçekleşirse emeklinin kamu kurumlarının turizm beldelerinde yer alan tesislerinde indirimli yararlanması sağlanacak.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Emeklinin maaşı en az asgari ücret kadar olması gerek.
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Emeklinin hakki olan maas artisini yapin gerisi oyun duzen seyynen 7 bin tl vermek zorundasiniz yoksa emekli size iyi bir ders vercel
Ziyaretçi 5 Ay Önce
hangi parayla tatile gidelim karnimizi yari yarı tok doyurabiliyoruz