Emekliye Temmuz ayında seyyanen maaş zammı masada
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekliye Temmuz ayında seyyanen maaş zammı masada

Emeklilere Temmuz ayında ek maaş zammı için son dakika açıklaması geldi. Faruk Erdem, seyyanen artışın masada olduğunu söyledi.

Emekli Haberleri 21 Haz 2024 1
Emekliye Temmuz ayında seyyanen maaş zammı masada

Sabah Gazetesi: Emekli kök maaşına zam masada.

Temmuz zammına kısa süre kala emekliler ne kadar zam alacaklarının, maaşlarının ne kadar olacağını merak ederken Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem bugün kaleme aldığı yazısında en düşük emekli maaşına gelecek zam hakkında bilgi verdi.

3 Temmuz tarihinde Haziran ayı enflasyon rakamları belli olacak. Enflasyonun belli olmasından sonra emekliler ve memurların alacakları maaş zamları belli olacak. Son rakamlara göre kamu personellerinin ve memur emeklilerinin yüzde 20 civarında maaş zammı alması beklenirken SSK ile Bağkur emeklilerinin maaş zammının ise yüzde 25 civarında olması bekleniyor.

YÜZDE 25 ZAMLA 10 BİN ALAN YİNE 10 BİN ALACAK

Ocak ayında emekliye yüzde 49.25 oranında bir maaş zammı gelmişti. Gelen bu zamla maaşı 8 bin liraya çıkan emekliler, yapılan düzenleme ile 10 bin lira maaş almaya başlamıştı. Ancak kök maaşları yine de 8 bin lira olarak kaldı.

Temmuz ayında yüzde 25 zam kök maaşa gelecek. 8 bin liraya yüzde 25 zam gelmesi durumunda maaş 10 bin lira olur. Kök maaş 8 bin lira iken 2 bin lirayı SGK karşılayıp maaşı 10 bin yapıyordu. Ancak yeni zamla maaş 10 bin lira olacağı için SGK bir ekleme yapmayacak ve 10 bin alan emekli yine 10 bin lira maaş alacak.

Bu nedenle 10 bin lira maaş alan emekliler için bir düzenleme yapılması ve en düşük maaşın yükseltilmesinin masada olduğuna yer verildi.

NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Emekli ek zammmı Temmuz ayının ilk günlerinde belli olacak. Zam açıklandığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
işte baş troll bugüne kadar emekliler ve asgari ücretlilerle ilgili verdiği hiçbir haber doğru çıkmadı. İşi gücü yalan dolan şişirme haber. Bu kadar yalana utanmasıda yok