Emekliye Kabineden Hüsran Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekliye Kabineden Hüsran Çıktı

Emeklilerin bayram ikramiyesine yapılması istenen zam için dün kritik gündü. Ancak kabineden bu konuda bir karar çıkmadı.

Ekonomi 13 Nisan 2022 09:35 0
Emekliye Kabineden Hüsran Çıktı

Dün yapılan kabine toplantısından emeklilere bayram ikramiyesi zammı çıkmadı.


Önceki gün Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı gerçekleşti. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen kabine toplantısındaydı. Dünkü sabırsız bekleyiş, akşam saatlerinde yerini hüsrana bıraktı.


İKRAMİYELER GÖRÜŞÜLECEK DENMİŞTİ

Dün kulislerden gelen haberde, kabine toplantısında emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılmasının kabinede görüşüleceği , iki rakam üzerinde durulduğuna yer verilmişti. Bu rakamlardan ilki enflasyon oranında zam yani 1490 lira, diğeri ise ikramiyenin 2 bin liraya çıkarılmasıydı.


BEKLEYİŞ HÜSRANLA SONUÇLANDI

Kabine toplantısı merakla bekleniyordu. Kabine sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete sesleniş konuşması yaptı. Konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan istihdam ile ilgili yeni planı açıkladı ve 2B arazileri ile tarım arazileri için alınan yeni kararları kamuoyu ile paylaştı. Son 20 yılda yapılan icraatların da anlatıldığı kabine sonrası millete sesleniş konuşması sona erdi ama emeklilerle ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.


GÖZLER MECLİSTE

Bayramdan önceki hafta (25 ile 29 Nisan tarihleri arasında) bayram ikramiyeleri emeklilerin hesaplarına yatacak. Eğer bir düzenleme yapılmazsa bu sene de 1100 lira ikramiye ödemesi olacak. Ancak Mecliste bir çalışma yapılması durumunda ikramiyenin artabileceği belirtiliyor.


KRİTİK SÜREÇ

Önümüzdeki hafta Cuma gününe kadar bu düzenlemenin meclise getirilip kabul edilmesi gerekiyor. Önümüzdeki haftaya kadar gelmezse, diğer hafta ikramiyeler ödeneceği için 1100 lira olarak ödeme yapılacak.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç