Emekliye indirimli hızlı tren bileti açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekliye indirimli hızlı tren bileti açıklandı

Emeklilere hızlı tren biletlerinde uygulanacak indirim belli oldu. İşte gelen son dakika açıklaması ve indirim miktarı.

Emekli Haberleri 29 Mart 2024 7
Emekliye indirimli hızlı tren bileti açıklandı

EMEKLİLERE TREN BİLETLERİNDE NE KADAR İNDİRİM OLACAĞI AÇIKLANDI.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir açıklama yaptı. Bakan yaptığı son dakika açıklamasında geçen gün emekliler için verilen tren biletlerinde indirim haberinin detaylarını paylaştı.

Bu senenin emekliler yılı olarak ilan edilmesine değinerek açıklamasına başlayan Bakan Uraloğlu, "Emeklilerimizin ikinci yaşamlarında fiziksel ve ruhsal sağlıkları ile sosyal ve kültürel yönden zenginleşmelerine destek olmak amacıyla kaynaklarımızı yerel ve merkezi yönetim iş birliğinde seferber ediyoruz. Bu kapsamda, emeklilerimizin ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde seyahatlerini sağlamak üzere yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz. Böylece emeklilerimizin ulaşım ihtiyacına katkı sunarken bir nebze de olsa seyahat etmelerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz" diyerek indirimin yüzde 10 seviyesinde olacağını bildirdi.

500 liralık bilet alacak emekliler, yüzde 10 indirimle biletini 450 liraya alabilecek. Sizce yüzde 10'luk indirim yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer emeklilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

YHT SEFERLERİ ARTIRILDI

Hem ara tatil hem de bayram tatili olması nedeniyle beklenen yoğunluğun önüne geçmek için seferlerin artırıldığını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan, "Ülkemizin dört bir köşesinde başlattığımız demiryolu seferberliği ile yüksek hızlı ve hızlı demiryolu hatları inşa ediliyor, iyileştirilen ve modernize edilen mevcut demiryolu sistemimiz tıkır tıkır işliyor, milli ve yerli demiryolu sanayimiz gelişiyor. TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğümüz 2023 yılında 255 milyon yolcuyu ulaştırırken trenlere talep giderek artıyor, farklı rotalarda hizmete verdiğimiz turistik ve diğer trenlerimizle Anadolu'muzun tarihi ve doğa güzellikleri keşfediliyor, bölgeler arasında etkileşim, ticaret, sirkülasyon artıyor. Demiryolu ulaştığı her yere bereket, güzellik katıyor. Bayramlarda da en fazla tercih edilen ulaşım aracı tren. Ramazan Bayramı ve ara tatil döneminde artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşlarımızın huzur içerisinde sevdikleriyle geçirmesi için gerekli tedbirleri aldık" dedi ve şu bilgileri paylaştı:

"Yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan' dan itibaren başlayacak ek seferlerle 18.084 koltuk kapasitesi artışı sağlayacağız. Günlük sefer sayısı Ankara-İstanbul hattında 13+13'ten 14+14'e, Konya-İstanbul hattında 4+4'ten 5+5'e yükseltiyoruz. Ayrıca Ankara-Konya hattında Cuma ve Pazar günleri işletilen 1+1 adet hafta sonu seferi Cumartesi günleri de işletilecek"

YHT'lere eklenen yeni seferlerin tatilden sonra da devam edeceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Uraloğlu, " Bugüne kadar yaklaşık 84 milyon 260 bin yolcuya hizmet veren yüksek hızlı trenlerimiz şehirlerarasında günü birlik seyahati mümkün hale getirirken şehirlerimizin çehresini değiştirdi, marka şehir haline getirdi. Ramazan Bayramı ve ara tatilin yanı sıra mevsimsel olarak da yolcu sirkülasyonunda artış meydana geliyor. Dolayısıyla tedbir olarak yüksek hızlı trenlerin kapasitesini önemli oranda arttırmış olduk" dedi.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 29 Gün Önce
neredeyse bedava🤣
Ziyaretçi 29 Gün Önce
1.si yüzde 10cok yüzde 5 yeterdi 2.si emeklinin kartımı var neye göre indirim yapilacak
Ziyaretçi 30 Gün Önce
😂😂😂😂
Ziyaretçi 31 Gün Önce
yüzde 10 Luk indirim mı gıdıklasinlarda güleyim bari
Ziyaretçi 31 Gün Önce
EMEKLİ YURDUM İNSANI YATIRILAN PRİMLERİNİN HAKKINI İSTİYOR EMEKLİYE LÜTUF GİBİ SUNMAK BUNLARDA KİMİN PARASINI SAHİPLENİYORSUNUZKİ EMEKLİ YATIRILMIŞ YILLARCA OLAN PARASININ HAKKINI İSTİYOR.DUZMECE SAÇMA SAPAN ÇAKMA VAADLER EMEKLİLERİN İSTEYECEĞİ BUNLAR DEGİL PARASINI EMEĞİNİN HAKKINI VERİ Tüm Yurdum EMEKLİ İNSANLARININ