Emekliye indirimli bilet vermeyen otobüs firmalarına ceza
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekliye indirimli bilet vermeyen otobüs firmalarına ceza

Emeklilere indirimli bilet vermeyen firmalar için denetim yapıldı ve denetim sonucu birçok firmaya cezalar kesildi.

Finans Magazin 9 Haz 2024 0
Emekliye indirimli bilet vermeyen otobüs firmalarına ceza

Emekli indirimini uygulamayan firmaya ceza.

Bilindiği üzere geçen haftalarda Resmi Gazete'de bir karar yayınlandı ve yayınlanna kararda emeklilere otobüs yolculuklarında yüzde 20'lik indirim sağlanacağı bildirildi. Bu açıklama sonrası bayram yolculuğu başladı ancak bazı emekli vatandaşlar, söz konusu indirimin uygulanmadığını, firmaların yine aynı fiyat üzerinden fiş kestiğini söyledi.

Bu durum hemen takibe alındı ve Ulaştırma Bakanlığı ekipleri konu ile ilgili harekete geçti.

Bakan Uraloğlu konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, otobüs firmalarına yönelik çalışmalar başladığını söyledi ve “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlarımızın memleketlerine giderken mağduriyet yaşamaması, güvenli ve konforlu seyahat edebilmeleri amacıyla bütün önlemlerimizi aldık” ifadelerini kullandı.

Biletleri fahiş fiyattan satan, emeklilere yüzde 20 indirim uygulamayan, yetki belgesi olmadan taşımacılık yapanlara yönelik başlatılan denetimler kapsamında 1820 uyarı cezası verilirken toplamda 1 milyon 21 bin 726 liralık idari işlem uygulandı.

Söz konusu denetleme ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, "Elektronik sistemlerden faydalanılarak yapılan denetimlere ilave olarak, yolcu terminallerinde, yol kenarı ve karayolları denetim istasyonlarında yolcu taşımaya mahsus araçlarla ilgili denetimlerimiz sürmektedir" ifadelerini kullandı ve şu bilgileri paylaştı:

"10 günlük süre zarfında 1820 uyarı cezası ile birlikte toplam 1 milyon 21 bin 726 TL’lik idari işlem uygulanmıştır. Denetimlerimiz Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında yoğun olarak denetim faaliyetleri devam edecektir”

EMEKLİLER İNTERNETTEN DE ALABİLECEK

İnternet üzerinden alınacak biletlerde emeklilere otomatik olarak uygulanacak bilet indiriminin 1-2 gün içinde hayata geçeceği açıklandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç