Emeklilikte Yaşa Takılanların Beklediği Haber: EYT'de Kapsam Belirleme Çalışmaları Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilikte Yaşa Takılanların Beklediği Haber: EYT'de Kapsam Belirleme Çalışmaları Başladı

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi ve bakanlıkta görüşmelerin başladığına yer verildi.

Ekonomi 6 Nisan 2022 20:05 1
Emeklilikte Yaşa Takılanların Beklediği Haber: EYT'de Kapsam Belirleme Çalışmaları Başladı

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi.


Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması canlı yayında geldi. TRT Haber'in son dakika olarak aktardığı habere göre emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmanın bakanlık tarafından başlatıldığı ve yakın zamanda meclis gündemine geleceğine yer verildi. Söz konusu haberde emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde devam ettiğine yer verilirken çalışmaların bu sene içinde tamamlanmasının beklendiğine yer verildi.


BAKANLIK BÜNYESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

TRT Haber'in canlı yayında aktardığı ve hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde Çalışma Bakanlığı'nın emeklilikte yaşa takılanların durumu için çalışma başlattığını ve bu durum üzerinde görüşmelerin başladığına yer verildi.


İLK KONU KİMLERİ KAPSAYACAK?

Çalışma Bakanlığı bünyesinde kurulan komisyonda yapılan görüşmelerde emeklilikte yaşa takılanlar için ilk gündem maddesi, sorunun nedeni ve çözümde düzenlemenin kimleri kapsayacağı konusu oldu. Masada üzerinde en çok konuşulacak konunun bu konu olduğu belirtiliyor. Sizce kapsam nasıl olmalı? Kaç yaşına kadar EYT'liler emekli edilmeli? Aşağıda bulunan yorum kısmından bu konudaki düşünce ve taleplerinizi yazabilir, diğer EYT'lilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.


ALTERNATİFLER GÜNDEMDE

EYT'de nasıl bir çözüm bulunacağı, hangi alternatiflerin olabileceği görüşülüyor.


BU YIL ÇÖZÜLECEK

Söz konusu haberde emeklilikte yaşa takılanların sorununun yıl sonuna kadar çözülmesinin planlandığına yer verildi. Geçtiğimiz gün bir açıklama yapıldı ve AK Parti, emeklilikte yaşa takılanlar için hazırlanacak düzenlemenin önümüzdeki aylarda meclise geleceğini, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi. "EYT'li kardeşlerimizle de helalleşeceğiz. " diyen AK Partili Akbaşoğlu, düzenlemenin TBMM Genel Kuruluna geleceğini söyledi. Akbaşoğlu, "İnşallah bu yasal bir düzenleme ile Genel Kurul'a gerecek. Muhataplarla birlikte istişare ile şekil verilecek, bu anlamda 3600 ek göstergeyi polislerimize vereceğiz, 3600 ile beraber, sözleşmeli personelimizin durumu ele alınacak, ondan sonra da EYT'li kardeşlerimizin durumu ele alınacak." demişti.


Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesinin planlandığı yasa teklifini anbean takip ediyoruz. Sitemizi takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


RYT paylaşımlarına destek vermek için Twitter adresimizi takip edin. >>> TIKLAYIN


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence hak ve adalet diyorlarsa 1999 da çıkan yasanın geriye dönük işlemesi bu yeni çıkacak kanunla durdurulmalı ve o tarihte yılını ve pirimini dolduranlar emeklilik hakkı verilmeli.