Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'de Tarih ve İlk Detaylar Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'de Tarih ve İlk Detaylar Belli Oldu

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada EYT'nin meclise ne zaman geleceği, nasıl bir düzenleme yapılacağı konusunda bilgiler verildi.

Ekonomi 31 Mart 2022 09:15 0
Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'de Tarih ve İlk Detaylar Belli Oldu

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika haberi geldi. Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem bugün kaleme aldığı yazısında önemli ifadeler kullandı. EYT konusunda ilk detaylar belli oldu.


Önceki gün milyonlarca vatandaşlı ilgilendiren bir son dakika geldi. Gelen açıklamada AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaş ile helalleşeceklerini, önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda emeklilikte yaşa takılan vatandaşların görüşüleceğine yer verildi. Akbaşoğlu yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne önümüzdeki günlerde bir yasal düzenleme geleceğini , Genel Kurula gelecek yasal düzenlemede ek gösterge ile emeklilikte yaşa takılanların mecliste görüşüleceği bildirildi.


Akbaşoğlu yaptığı açıklamada, "İnşallah bu yasal bir düzenleme ile Genel Kurul'a gerecek. Muhataplarla birlikte istişare ile şekil verilecek, bu anlamda 3600 ek göstergeyi polislerimize vereceğiz, 3600 ile beraber, sözleşmeli personelimizin durumu ele alınacak, ondan sonra da EYT'li kardeşlerimizin durumu ele alınacak." demişti.


EYT'DE DETAYLAR AÇIKLANDI


Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem bugün kaleme aldığı yazısında bir çalışma takvimi oluşturulduğunu, EYT konusunun öncelikli olarak kapsamının belirleneceği bildirildi. Söz konusu düzenleme ile EYT yasasından kimlerin faydalanacağı bu şekilde belli olacak. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış ve gerekli olan prim şartını tamamlayan, yaşı gelmediği için emekli olamayan kişiler olarak tarif edilen emeklilikte yaşa takılanlar, kısa adı ile EYT'liler, primi eksik olanlar, staj sigortası olanlar ve farklı kurumlarda çalışanlar olarak farklı gruplara ayrılıyorlar.


Söz konusu yasal düzenlemede bu gruptaki vatandaşların durumları değerlendirilecek ve bu kişilerin kapsam dahilinde olup olmadığının tarifi yapılacak. Daha sonra nasıl emekli olacakları, hangi şartlarda emekli olacakları tespit edilecek.


TARİH NE ZAMAN?


Erdem yaptığı açıklamada bu çalışmaların 2022 yılında bitebileceğini söyledi. Mayıs ayında ek gösterge ile sözleşmeli personellere kadro konusunun çözüleceği, daha sonra EYT konusunun gündeme geleceği bildirildi.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç