Emeklilerin Maaş ve İkramiyelerine Zam Geliyor: Mayıs'ta En Az 4 Bin Lira
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilerin Maaş ve İkramiyelerine Zam Geliyor: Mayıs'ta En Az 4 Bin Lira

Emeklilerin 2022 yılı ikramiye ödeme tarihleri yaklaşıyor. Bu sene enflasyon oranında bir zam uygulaması olacak ve emekliler ikramiyelerini zamlı alacak.

Ekonomi 29 Mart 2022 08:41 0
Emeklilerin Maaş ve İkramiyelerine Zam Geliyor: Mayıs'ta En Az 4 Bin Lira

Milyonlarca emeklinin beklediği bir açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında emeklilere Ramazan Bayramı'ndan önce zamlı bayram ikramiyesi verileceği bildirildi. Zamlı ikramiyenin yanı sıra önümüzdeki aylarda emekli maaşına zam yapılacağı da açıklandı.


13 milyondan fazla emekliyi sevindiren açıklama dün geldi. MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı yaptığı son dakika açıklamasında , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini, yaptığı görüşmede asgari ücret ile emeklilerin maaşlarına ek zam uygulaması yapılacağını öğrendiğini söyledi. Sancaklı açıklamasında, “İnşallah Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak. Çiftçilerimizin kredilerinde kolaylık sağlanacak." ifadelerini kullandı.


BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM


Gelen son dakika bilgisine göre 2 Mayıs günü idrak edilecek Ramazan Bayramı'ndan önce emeklilere zamlı ikramiye ödemesi yapılacağına yer verildi. Ödenecek ikramiyenin zamlı olarak verileceğine yer verildi. Henüz yeni zamlı ikramiyenin miktarı belli olmadı. Ancak önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni zamlı ikramiyeyi açıklaması bekleniyor.


TÜFE oranında yapılması planlanan zamla birlikte 1100 TL olan emekli ikramiye tutarının 1496 lira seviyesine gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte bir emekli Mayıs ayında en az 4 bin lira almış olacak ki bu yine de asgari ücretin, açlık sınırının altında. Bu nedenle daha iyi bir düzenleme yapılması gerekiyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç