Emeklilerin kök maaşına zam geliyor: İşte beklenen rakam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilerin kök maaşına zam geliyor: İşte beklenen rakam

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde emeklilere ve memurlara yapılacak zam beklentisine yer verildi. İşte emekli zammı.

Emekli Haberleri 25 Ağu 2023 15:56 0
Emeklilerin kök maaşına zam geliyor: İşte beklenen rakam

Emeklilerin Ocak 2024'te ne kadar zam alacağını açıkladı.

Emeklileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Ekonomi dünyasının bilinen isimlerinden Ekonomist Muhammet Bayram yaptığı son dakika açıklamasında emekli maaşı ve hakem heyetine giden memur maaş zamları ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Geçen gün önce Binali Yıldırım'dan, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen emekli zammı açıklamasının ardından bir değerlendirmede bulunan Bayram, bu konuda geniş kapsamlı bir düzenleme üzerinde çalışıldığını söyledi.

Maaşlara yapılacak ara zamma da değinen Bayram, 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşına zam gelmesi, kök maaşın yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Bayram zam beklentisini de paylaştı.

Bayram açıklamasında en düşük emekli maaşının 10 bin lira seviyesine çıkabileceğini söyledi.

MEMUR ZAMMI

Memurların zammının hakem heyetine kaldığını, hakem heyetinin vereceği zam kararına odaklanıldığını söyleyen Bayram, devletin gelecek senenin ilk 6 ayı için yüzde 15 zam teklif ettiğini söyledi. Yüksek enflasyon ile birlikte yüzde 40'ı aşacak bir zammın beklendiğini söyleyen Bayram, hakem heyetinin enflasyon kadar zam kararı alabileceğini bildirdi.

HAKEM HEYETİ TOPLANTISI NE ZAMAN?

Edinilen bilgilere göre MEmur Sen, hakem heyetine başvuru yaptı. Yapılan başvurudan sonra hakem heyeti 31 Ağustos tarihinde toplanacak ve zam kararını verecek. Zamdan haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç