Emeklilerin Bayram İkramiyesi İçin 2 Rakam Belirlendi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilerin Bayram İkramiyesi İçin 2 Rakam Belirlendi

Emeklilerin 2022 yılı bayram ikramiyeleri hakkında sevindiren bir son dakika haberi geldi. 2 rakam üzerinde durulduğu öğrenildi. İşte gelen son bilgiler.

Ekonomi 9 Nisan 2022 08:49 7
Emeklilerin Bayram İkramiyesi İçin 2 Rakam Belirlendi

Emeklilere bayram ikramiyesinde sevindiren bir son dakika haberi geldi.


Hükümete yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre meclise gelmesi planlanan yeni torba yasa ile emeklilerin bayram ikramiyelerinde artış yapılmasının planlandığı öğrenildi. Son torba yasa ile muhtarların maaşlarında düzenleme yapıldı ve kamuya iş yapan müteahhitlere fiyat farkı çıktı. Bunların yanı sıra hazine taşınmazlarının satışında yüzde 20 indirim yapılması, tasarruf finansman şirketlerinde parası kalanların mağduriyetlerin giderilmesi gibi konular son torba yasa ile düzenlendi.


Emeklilerin de gözü kulağı bu torba yasadaydı. Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmasını isteyen milyonlarca emekli, bu zam maddesinin torba yasaya eklenmesini istiyordu. Ancak meclisten geçen torba yasaya söz konusu durum eklenmedi. Emeklilerin gözü ise önümüzdeki haftalarda meclise gelecek yeni torba yasaya çevrildi.


Son torba yasa ile yabancılara yapılan konut satışında KDV istisnası 3 yıl daha sürecek. Vergi kaçakçılığına yönelik cezalar arttırıldı ve etkin pişmanlık getirildi. Defter ve kayıtlarda hile yapanlara 5 yıla kadar, bu belgeleri yok edenlere 8 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Eğer vergi, faiz ve cezanın yarısı soruşturma aşamasında ödenirse ceza yarı oranda indirilecek.


EMEKLİLERİN İKRAMİYELERİ NE OLACAK?

Emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramı'nda alacakları ikramiyeler de gündeme geldi ancak torba yasaya bunun için bir madde eklenmedi. MAliye Bakanlığı ile AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre emekli ikramiyeleri için 2 çalışma yapıldığı öğrenildi. İlk olarak ikramiyeye yapılacak zammın bütçe üzerine etkisine bakılacak.


İlk öneride ikramiyenin 2 bin liraya çıkarılması önerildi. Bu olursa emekli Ramazan Bayramı'ndan önce 2 bin , Kurban Bayramı'ndan önce 2 bin lira ikramiye alacak.

İkinci öneride ise ikramiyenin enflasyon oranında artırılması önerisi gündeme geldi. Eğer bu gerçekleşirse emekli Ramazan Bayramı'ndan önce 1500, Kurban Bayramı'ndan önce 1500 lira ikramiye alacak.


Bu iki görüşten enflasyon oranında artış önerisi üzerinde durulduğu öğrenildi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre artışın enflasyon üzerinde yapılmasının planlandığı ve konunun önümüzdeki hafta meclis genel kurulunda netleşeceği öğrenildi. Sizce 2 bin lira mı yapılmalı yoksa 1500 lira mı? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.


EMEKLİ İKRAMİYE TUTARI BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2 bin en az
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2 bin en az
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2 bin En az
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2bin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2 bin!!