Emeklilerin Bayram İkramiyelerine de Zam Geliyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilerin Bayram İkramiyelerine de Zam Geliyor!

Emekli maaşlarına gelen zammın ardından; bir zam da emeklilerin bayram ikramiyelerine geliyor! İşte haberin detayları...

Emekli Haberleri 25 Ocak 2024 0
Emeklilerin Bayram İkramiyelerine de Zam Geliyor!

Türkiye’de milyonlarca emeklinin merak ettiği zam süreci bugün tamamlandı. SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamlarının yüzde 49,25’e yükseltilmesini öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Resmi Gazete’de yayımlanması ile beraber bu süreç tamamlanmış olacak. Şimdi 16 milyonu aşkın emeklinin beklentisi ise emekli bayram ikramiyelerine döndü.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ ZAMLANACAK MI?

Emekli bayram ikramiyeleri emeklilere Ramazan ve kurban bayramlarının hemen öncesinde ödenen bir ikramiye türü olarak biliniyor. 2028 yılından itibaren ödenmeye başlanan bayram ikramiyeleri geçtiğimiz yıl 2.000 TL yapılmıştı. Ancak aradan geçen sürede yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerin bayram ikramiyeleri de eridi. Dolayısıyla bir zam ihtiyacı hasıl olunca bu konuda çalışmaların da başladığı bildirildi. Emekli bayram ikramiyelerine de zam uygulanması beklenirken buna dair dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

Emekliye ek zam ödemesinin tarihi belli oldu - Dünya Gazetesi

Emekli bayram ikramiyelerine yapılacak olan zamma dair bir değerlendirmede bulunan ünlü ekonomist Muhammet Bayram, “Türkiye’de bir ekonomi programı uygulanıyor. Bu programda sapma yapma şansınız yok. Dolayısıyla emekli bayram ikramiyelerine zam yapılacaksa orta Vadeli Program’a uymak zorundasınız. Emeklilere 5.000 TL ikramiye verildi ama o ödeme tek seferlikti. Emekli bayram ikramiyelerinin 5.000 TL olacağını bu açıdan söyleyemeyiz. Bütçe imkanları el verse ve emeklilere bu ödemeler keşke yapılsa. Ancak bir de ekonomik realite var.

Emekliye ek zam ne kadar, yüzde kaç oldu? En düşük SSK-Bağkur emekli maaşı  ne kadar oldu? (2024 emekliye ek zam düzenlemesi) - Son Dakika Ekonomi  Haberleri | NTV Haber

Orta Vadeli Program’dan şaşılmaması adına çok ciddi şekilde yabancılar ülkemizi radarlarına aldılar. Eğer bu programdan en ufak bir şaşma olursa emin olun tepemize çökecekler. Şu anda bu programda herhangi bir sapma yok. Buna bağlı olarak emekli bayram ikramiyelerine de yüzde 50 oranında zam yapılacaktır. 2024’te emekli bayram ikramiyeleri 2.000 TL’den 3.000 TL’ye yükseltilir.” dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak ödemelerin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Ramazan bayramı için ödemelerin Nisan ayının ilk 10 gününde yapılması gerekiyor. Ancak 31 Mart’ta yerel seçimler olacağı için hükümetin bundan bir avantaj elde etmek adına ödemeleri Mart ayının son haftasına çekme ihtimali bulunuyor. Kurban bayramı için emekli bayram ikramiyeleri ise Haziran ayının ilk 2 haftasında yapılması bekleniyor.

Tüm emekli gelişmelerinden anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç