Emeklilere zamda sevindiren talimat geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilere zamda sevindiren talimat geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklileri sevindiren bir talimat geldi. Gelen talimatta emeklilere ek zamda rakamın yüksek olacağı görüldü.

Emekli Haberleri 26 Ağu 2023 08:42 4
Emeklilere zamda sevindiren talimat geldi

Emeklileri sevindiren talimat geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik yeni talimat verdiği öğrenildi. Kulislerden alınan son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere zam için yeni bir talimat verdiği ve zam oranının fazla olmasını istediği öğrenildi.

7500 OLARAK KALDI

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden önce emeklilere verilen zam ile en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarıldı. Yapılan bu zamdan sonra Temmuz ayı geldi v eemeklilere yüzde 25 zam yapılmasına karar verildi. Ancak kök maaşı 7 bin 500 liranın altında kalan emekliler, yüzde 25 zam almalaarına rağmen maaşları 7 bin 500 lira olarak kaldı.

Bu durum büyük mağduriyetlere neden oldu. Bir evin kirası 10 bin liraya kadar çıkarken emekliler, aldıkları 7 bin 500 liralık maaş ile adeta hayatta kalma savaşı veriyor.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün yaptığı açıklamada emeklilere maaş zammı için çalışma başlattıklarını, Ekim ayında meclisin açılmasından sonra zammın gündeme geleceğini söyledi. Ancak burada muallakta kalan bir durum var. Ekim ayında mı zam gelecek yoksa Ocak ayında mı zam olacak?

Bu sorulara henüz net cevap gelmedi. Ancak gelen son dakika açıklaması sevindirdi.

EMEKLİ ZAMMI YÜKSEK OLACAK

Gelen son dakika açıklamasında emeklilere maaş zammı için Erdoğan'ın bir talimat verdiği öğrenildi. Verilen talimatta Erdoğan'ın "Diğer kalemlerden tasarruf edin, emekliye verin" dediği öğrenildi. Bu açıklama, emekliye normalden biraz daha fazla zammın geleceğini gösteriyor. Zamdan haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
sürekli memur ve memur emeklise köklü zaman yapan bu yönetimi kınıyoru ve kızıyorum. biz ssk emeklilerini öldürdü. 5kira 8300 maaş bu olacak iş mi
Ziyaretçi 11 Ay Önce
emekliye yapılacak zam geriye dönük 6 .aydan itibaren geçerli olsun çok zarardayız durumumuz kötü
Ziyaretçi 11 Ay Önce
emeklinin zammı 6 .aydan gecerli olsun hep zarardayız
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kök zam memura nasıl yaptıysanız emekliye de yapın şu zamanda yüzde yüz zam ancak kurtarır