Emeklilere sosyal yardım: Başvuru şartları açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilere sosyal yardım: Başvuru şartları açıklandı

Emeklilere yapılacak sosyal yardım ödemesi için başvuru şartları açıklandı. İşte gelen emeklilere verilecek kira, gıda, fatura desteği.

Sosyal Yardımlar 19 Mart 2024 0
Emeklilere sosyal yardım: Başvuru şartları açıklandı

Hangi emeklilere destek ödemesi yapılacağı açıklandı.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada son dönemlerde gündeme gelen emekli desteğinden kimlerin faydalanabileceği konusunda başvuru şartlarına yer verildi. Peki hangi emeklilere destek ödemesi yapılacak? Başvuru nasıl yapılacak?

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM YERİNE DESTEK

En düşük maaşı alan emeklilere seyyanen zam yerine 7 destek gündeme geldi. Gündeme gelen desteklerde emeklilere elektrik, doğalgaz, su faturası desteği, tatil desteği, kira desteği, kredi desteği, bilet desteği gibi desteklerin geleceği açıklandı.

Seçimden önce müjdesi geleceği açıklanan bu düzenlemelerin seçimden sonra hayata geçmesi bekleniyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na verilecek ödenek ile emeklilere destek ödemesi yapılacak. Bakanlık aracılığıyla yapılacak sosyal yardım ödemesi için hane geliri esas alınacak. Hane geliri asgari ücretin altında kalan emeklilere doğalgaz, elektrik, su ve gıda için nakdi yardım yapılacak.

Yardıma başvuru yapacak emeklilerin, emeklilik aylığının dışında herhangi bir ek gelirinin olmaması, kirada oturmaları gerekmektedir. Bu şartlara sahip olan emeklilere nakdi değil ayni olarak yardımlar yapılacak.

498 MİLYAR LİRALIK ÖDENEK

Bu destek için devletin 498 milyar liralık bir ödenek ayırdığı öğrenildi.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvuruların seçimden sonra başlayacağı açıklandı. Başvuru ekranı açıldığında finans7 olarak takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç