Emeklilere Şok! Kara Listede Olan, Kredi Çekmek İsteyene Kredi Diyerek Şoku Yaşattılar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilere Şok! Kara Listede Olan, Kredi Çekmek İsteyene Kredi Diyerek Şoku Yaşattılar

Emeklilere kredi çıkaracağız bahanesi ile büyük şok yaşattılar. Yıllardır bu kişiler yüzünden emekli maaşı alamayan var.

Emekli Haberleri 8 Ekim 2022 08:20 0
Emeklilere Şok! Kara Listede Olan, Kredi Çekmek İsteyene Kredi Diyerek Şoku Yaşattılar

Emeklilere kredi çıkaracağız diyerek onları dolandırdılar.

İzmir ve Aydın'dan son dakika haberleri geldi. Gelen bilgilere göre polis ekipleri tarfından yapılan bir operasyonda emeklileri hedef alarak tefecilik yapan bir çete çökertildi. Çetenin 8 milyon liralık vurgun yaptığı öğrenilirken emeklileri kandırma yöntemleri ise hepimizin gördüğü bir durumla olmuş.

Aydın ve İzmir'de meydana gelen olayda tefecilik yaptığı belirtilen 12 kişiye dün operasyon düzenlendi. Cumhuriyet savcılığının talimatı sonrası başlatılan operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı ve adreslerde yer alan çok sayıda dolu ile boş senet , mağdur isimlere ait kimlik fotokopileri , icra kesinti dilekçeleri, borçluların listelendiği defterler, ajandalar ve çok syaıdam materyal ele geçirildi. 

Sorurşutrma kapsamında yakalanan 12 kişi, emniyetteki ifadesinden sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesi sonrası mahkemeye çıkan 12 kişiden 5'i hakkında tutuklama kararı verilirken 7'si hakkında adli kontrol şartı uygulaması kararı verildi.

150 KİŞİYİ MAĞDUR ETTİLER

Çetede bulunan kişilerin yaklaşık olarak 150 kişi ile iletişime geçerek onları mağdur ettiği, kredi verme vaadi ile yüksek faizli senet imzalattığı ve toplamda 8 milyon liralık haksız kazanç sağladığı bildirildi. Otobüs duraklarına, yollara, duvarlara , internette, sosyal medya üzerinden hesap açan ve emekliye , kredi çıkmayan kişilere kredi çıkardıklarını söyleyen çete, 150 kişiyi bu şekilde ağına düşürdü ve mağdur kişilere 2 bin lira karşılığında 90 bin liralık senet imzalatmış.

YILLARDIR EMEKLİ MAAŞI ALMAMIŞLAR

Soruşturmada ortaya çıkan durumda bir kişiye 25 bin lira verdikleri ve 500 bin lira geri aldıkları tespit edildi.Bu kişilerden borç alan emekli birçok kişinin senelerdir maaşına dokunmamadığı, maaşını olduğu gibi bu tefecilere verdiği öğrenildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç