Emeklilere Promosyonda Büyük Zarar: Tarih Açıklandı Kamu Bankaları Promosyon Yükseltecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilere Promosyonda Büyük Zarar: Tarih Açıklandı Kamu Bankaları Promosyon Yükseltecek mi?

Emeklilerin promosyonu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kamu bankalarının rakamı yükseltmemesi, emekliyi büyük zarara soktu.

Emekli Haberleri 20 Eylül 2022 16:31 1
Emeklilere Promosyonda Büyük Zarar: Tarih Açıklandı Kamu Bankaları Promosyon Yükseltecek mi?

Kamu bankaları promosyon yükseltecek mi?

Kamu bankalarından promosyon alan emeklilerin en merak ettiği soru bu. Birçok ilçede özel bankalarının şube ya da ATM'sinin olmaması nedeniyle mecburen kamu bankalarından maaş alan emekliler başta olmak üzere Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası 'ndan maaşını alan emekli vatandaşlar, komik seviyede olan bu rakamın artık düzeltilmesini, özel bankaların sunduğu rakamın üzerine çıkarılmasın ya da en azındna o seviyelere getirilmesini istiyor. 

ŞİMDİ NE KADAR VERİYORLAR

Kamu bankalarının emekli promosyonu miktarına baktığımızda maaşa göre verilen promosyon tutarları şu şekilde :

  • 1.500 TL altında emekli aylığı alanlara 500 TL promosyon veriliyor.
  • 1.500 TL ila 2.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 625 TL promosyon veriliyor.
  • 2.500 TL ve üzerinde emekli aylığı alanlara 750 TL promosyon veriliyor.

Bir ailenin haftalık mutfak masraflarını karşılayamayacak düzeyde kalan bu promosyon rakamlarının yükseltilmesi için emekli vatandaşlar, kamu bankalarına sesleniyor. Biz de finans7.com olarak emeklilerin sesini duyurmak için bu yazımızı kaleme aldık.

KAMU BANKALARI ZAM YAPMADIĞI İÇİN ÖZEL BANKALAR SINIRLI YÜKSELTİYOR

Emeklilerin kamu bankalarından alacağı promosyon miktarı biran önce yükseltilmesi ve en az özel bankaların verdiği 7-8 bin lira seviyelerinin üstüne çıkarılmalıdır. Kamu bankaları komik düzeyde promösyon ödemesi yaptığı için özel bankalar da kampanyalarını sınırlı tutuyor. 3 sene önce kamu bankalarının belirlediği rakamlardan sonra özel bankalar , bu rakamların üzerine çıkarak daha fazla promosyon verdi. 

Örnek vermek gerekise şimdi kamu bankaları promosyonu 10 bin liraya çıkarırsa özel bankaların hepsi de bu rakama çıkacak. Bazı bankalar ise daha fazla promosyon verecek. Kamu bankalarının promosyonu arttırmamaları, sadece kendi müşterilerine değil , tüm emeklilere zarar veriyor. Bu nedenle artık bu rakamın güncellenmesi gerekiyor.

Özel bankaların promosyonuna bakacak olursak, TEB 8 bin lira veriyor ve en yüksek promosyon veren banka. Diyelim ki Ziraat Bankası promosyonu 10 bin liraya çıkardı. Bu sefer TEB ya da diğer bankalar en az 11 bin , hatta 12 bin lira promosyona kadar çıkar.

Bu durumda emeklinin promosyonda zararı en az 3-4 bin lira oluyor. Bu da bir emekli maaşı oluyor.

KAMU BANKALARI PROMOSYON YÜKSELTECEK Mİ? İKİ TARİH VAR

Promosyonun güncellenmesinde iki tarih öne çıkıyor. Bunlardan ilki kesin olanı. 2020 mart ayında belirlenen bu promosyonlar 2023 Mart ayına kadar geçerli. 2023 Mart ayında mecburen promosyon güncellemesi yapılacak. 

Diğer tarih ise Ekim. Ekim'de yapılacak kabine toplantılarında promosyon konusunun gündeme gelmesi ve bu konuda düzenleme yapılması bekleniyor. Kulisler, bu konuda çalışma olduğunu bildiriyor. Süreci finans7.com olarak takipçilerimize anbean aktaracağız. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
boşuna beklemeyin kamu bankaları promosyon zammını mart ayında yapacakmış.