Emeklilere Müjde! Devlet Tarafından Yapılacak Ucuz Konutta Emeklilere Dev Kontenjan!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilere Müjde! Devlet Tarafından Yapılacak Ucuz Konutta Emeklilere Dev Kontenjan!

Devlet tarafından yapılacak ucuz konut projesinde emekliye dev kontenjan ayrıldı! İşte detaylar...

TOKİ Başvuru 11 Ağu 2022 19:11 1
Emeklilere Müjde! Devlet Tarafından Yapılacak Ucuz Konutta Emeklilere Dev Kontenjan!

Devlet tarafından yapılacak ucuz konut projesinde emekliye dev kontenjan ayrıldı! İşte detaylar...

Cumhurtiyet tarahinin en büyük sosyal konut projesinde yeni gelişemler yaşanmaya devam ediyor. Eylül ayında başlaması planlanan proje için gençlerin yanı sıra emeklilere de dev kontenjan ayrıldı.

Önümüzdeki ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm detayları ile açıklayacağı sosyal konut projesi dahilinde hiç evi olmayan kişilere konut, arsa ve işyerlerinin 20 sene vadeli olarak ve uygun taksitler ile satışa sunulması planlar dahilinde Dev konut hamlesi kapsamında dar gelirli kişiler, şehit ve gazi yakınları dışında gençler ve emekliler de ayrı bir şekilde kota içinde değerlendirmeye alınacak. Sabah’ın haberine göre; gelen yoğun istek üzerine toplam konut sayısının % 20'si gençlere, % 20'lik kota da emekli vatandaşlara ayrılmış durumda.

HER BEŞ GENÇTEN BİRİNE EV

Dev konut projesi dahilinde dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınları haricinde gençler ve yeni evlenecekler kişiler ayrı kota içinde değerlendirmeye alınacak. Proje dahilinde ayrılması planlanan % 20'lik kota ile her beş gençten biri ev sahibi olmuş olacak. Aynı hak, emekli kişiler için de geçerli olacak. Anadolu şehirleri ve İstanbul'da belirli aile geliri üst sınırı aynı zamanda daha önce evi olmaması koşullarının şart olacak kampanyada, yapılan başvuruların ardından kura yolu ile konut edinimi ortaya çıkacak.

TALEP BELİRLEYECEK

Tüm Türkiye'nin merak ile beklediği kampanya dahilinde konut sayısı illerden gelen isteğe göre belirlenecek. Büyük şehirler başta olmak üzere 81 ilde 450 - 500 bin konut aynı zamanda işyeri yapılması planlanıyor. Projenin son halini ve tüm ayrıntılarını eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklayacak.

Açıklama geldiğinde haberimizde yere vereceğiz.

EVİ OLMAYAN VATANDAŞ KALMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, tüm ayrıntıları paylaşılacak dev proje ile ‘evi olmayan vatandaş kalmayacak’ şekilde kampanyanın devam etmesi bekleniyor. 

Açıklama geldiğinde bildiirmle haberdar olmak için mobil uygulammaızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mersin mezitliden toki evlerine katılmak istiyorum emekliyim