Emeklilere maaş zammı erken gelebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilere maaş zammı erken gelebilir

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde emeklilere erken zam gelebileceği bildirildi. İşte masadaki 3 formül.

Emekli Haberleri 25 Ağu 2023 22:58 2
Emeklilere maaş zammı erken gelebilir

Sabah Yazarı Faruk Erdem, emekli maaş zammını açıkladı.

Sabah Gazetesi'nde bugü yayınlanan haberde milyonlara yeni maaş için kritik toplantıların yapıldığı ve zam seçenekleri üzerinde görüşmeler yapıldığı bildirildi.

Temmuz'da yapılan zamdan faydalanamayan birçok emekli, yeni zam kararıunı beklerken sahada seçim sürecinde bu konuda çok syaıda şikayet geldiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda talimat verdiği bildirildi.

Talimat üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan harekete geçerel görüşmeler, toplantılar yaptı. 

ARA ZAM GÜNDEME GELDİ

Edinilen bilgilere göre ilk olarak en düşük emekli maaşı başta olmak üzere tüm emeklilere ara zam formülünün gündeme geldiği bildirildi.Gelecek Ocak ayında SSK ile Bağ Kur emeklileri bu senenin ikinci yarısında gerçekleşen enflasyona göre zam alacak. Memur emeklileri ise TİS zammı ile enflasyon farkı alacak.

Bunlara ek olarak bir iyileştirmenin de gündemde olduğu öğrenildi. İyileştirmenin Ocak ayı gelmeden Ekim ayında gelebileceği bildirildi. Meclisin 1 Ekim'de açılmasından sonra düzenlemenin gelmesi bekleniyor.

İlk formül 7500 TL'nin altında kök maaş alanlar için bir seyyanen artış olacak.

Memurlara verilen 8 bin 77 TL'lik ek zam gibi emeklilere de bu şekilde ek zam yapılması bekleniyor.

İkinci görmülde ise refah payı olacak. Enflasyonun üzerinde bir rakam üzerinde karar kılınması ve zam oranının iyileştirmeyle yükseltileceği bildirildi.

Oransal bir zam olursa Ocak ayı beklenmeyebilir. Tarih belirlenir ve oransal zam yapılabilecek.

Üçüncü formül ise taban maaşın, yani kök maaşın yeniden belirlenmesi. Bu durumda düşük maaş alanlar için yeni seyyanen zam olur.

NE ZAMAN

Düzenlemenin Ekim ayında meclise gelmesi sonrası ne zaman gündeme geleceği belli olacak. Haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ne biçim iş yapıyor bunlar, bize temmuz zammı için 400 TL zam düştü ayıptır ya.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Emeklinin halimi kaldı meclis kendi maaşları olunca akşamdan kimseler duymadan zamı yapar Emekliye gelince bu ayı bekle şu ayı bekle neticede kaçmayacak yer bulamayınca kendi gününde zam vermek zorunda oda ne ala memleket ben den yıllarca durmadan pirim kes yok çok maaş alıyorsun sana yapılan zam çok deniliyor çalışırken yüksek meblakta kestiğin pirimler çok değil zama yani hak ettiğin çok diyorsun hayır pirimi az olana da ver fakat benim hakkımı kesme adelet mi bu ama bugünün yarını da var vesselam