Emeklilere Bir Asgari Ücret Bile Verilmeyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilere Bir Asgari Ücret Bile Verilmeyecek

Nisan ayında bayram ikramiyesi alacak emeklilerin, maaşları ile bayram ikramiyelerinin toplamı bir asgari ücret kadar bile etmiyor.

Ekonomi 3 Nisan 2022 11:40 0
Emeklilere Bir Asgari Ücret Bile Verilmeyecek

Emekli vatandaşlara Nisan ayında 4 bin liralık ödeme yapılacak.


2022 yılı Ramazan ayı geldi. Ramazan ayının gelmesi ve bayram tarihinin yaklaşması ile birlikte emekliler için ikramiye heyecanı başladı. Milyonlarca emekli vatandaş, Ramazan Bayramı'ndan önce hesaplarına yatacak bayram ikramiyesinin hangi gün yatacağını araştırmaya başladı.


EN DÜŞÜK MAAŞ 2750 CİVARINDA


Geçen sene en düşük emekli maaşı 2500 lira seviyesine çıkarıldı. Ocak ayı itibarıyla gelen zamla birlikte en düşük emekli 2750 civarında maaş alıyor. Nisan ayında maaşını alacak emekliler, ay sonuna doğru bir de ikramiye ödemesi alacak. İkramiye ödemesi ile birlikte emekliler, bir nebze de olsa bayrama rahat girebilecek.


HAYAT PAHALILIĞI KÖTÜ ETKİLEDİ


Açlık sınırının hemen hemen yarısı kadar maaş alabilen emekliler, son dönemlerde ciddi oranda geçim sıkıntısı çekiyor. Artan temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatları, katlanan kiralar ve diğer gelirlerin de fazla olması nedeniyle zor günler geçiren emekliler, maaşlarına ekstra zam talep ederken bu konuda henüz bir çalışma yok.


ASGARİ ÜCRET BİLE ETMEYECEK


Nisan ayında emekli maaşı alacak ve üstüne bayram ikramiyesi alacak emekli bir asgari ücret kadar bile para alamıyor. 2750 civarında maaş alan emekliler, ikramiyenin enflasyon oranında zamlanmasında bile en fazla 1490 lira civarında bir ikramiye ödemesi alacak. Bu iki rakamı topladığımızda 4240 TL yapıyor ve asgari ücretin 13 lira altında bir ücret oluyor. Emeklilerin ikramiyeleri ile maaşları toplamı bir asgari ücret etmiyor.


İkramiye ödemelerinin 25-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.


EMEKLİLERİN TALEPLERİ


Emekliler, maaşlarına seyyanen bir zam yapılmasını ve asgari ücret seviyesine yükseltilmesini talep ediyor. Düşük seviyedeki bu maaş ile geçinemeyen emekliler, yapılacak seyyanen zam ile en azından bir nefes almak istiyor.


ASGARİ ÜCRETE EK ZAM ŞİMDİ GÜNDEMDE YOK


Son günlerde asgari ücrete ek zam yapılması konusunda açıklamalar gelmiş , ancak Bakanlık ek zammın şimdi gündemde olmadığını söyleyerek tartışmalara son noktayı koymuştu.


EMEKLİLERE AYDA 1000 LİRA KİRA YARDIMI YAPILSIN TEKLİFİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ 'NDE


Plan Bütçe Komisyonu'na gelen teklifte emeklilere 1000 liralık kira yardımı yapılması talep edildi. Haberin tüm detayları için TIKLAYIN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç