Emeklilere 2 zam gelebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emeklilere 2 zam gelebilir

Özgür Erdursun yaptığı son dakika açıklamasında emeklilere yapılacak maaş zammının 2'ye çıkarılabileceğini söyledi.

Emeklilere 2 zam gelebilir

Son dakika: Emekliler seçim öncesi bir zam daha alabilir.

Özgür Erdursun bir son dakika açıklamasında bulundu. Tele 1 ekranlarında yayınlanan programa katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, Bilge Yurtdagülen'e yaptığı açıklamada emekli maaşlarına gelecek düzenlemeyi duyurdu.

Emekli maaşlarında seyyanen bir düzenleme yapılmaması durumunda 7500 alan bazı emeklilerin yine 7500 lira alabileceğini söyleyen Erdursun, şu ifadeleri kullandı:

"Memurlar, SSK ve Bağkur ile emekli sandığı emeklilerinin Ocak ayında alacakları enflasyon farkı bir nebze olsun netleşti diyebilirizi.Aralık ayı enflasyonu belli olmadı henüz ama beklentiler var. Büyük ihtimal beklentiler doğrultusunda çıkacak. Asgari ücret dışındaki memurlar, memur emeklileri ve diğer emeklilerin alacağı enflasyon farkı;

SSK ve Bağ Kur emeklileri yüzde 38 enflasyon farkı alacak.
Devlet memurları ve memur emeklileri yüzde 47 alacak. Bu neden fazla: Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme oranı da eklenecek. Memur ile memur emeklileri bu nedenle fazla zam alacak.

Eğer bu oranların üzerinde seyyanen bir refah payı artışı olmazsa, şu anki en düşük emekli aylığı 7500 TL. Bunda da bir iyileştirme olacak. Aksi halde yüzde 38'lik artış kök aylıklara yapılacak.

Kök aylıklara yüzde 38 artış sonrası 7500 lira alan kişiler yine 7500 lirada kalabilir. Hepsi olmasa da bir kısmı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BEKLENTİSİ

En düşük emekli maaşının 10 bin lira seviyesine çekilmesini bekliyoruz. Seçim öncesi bu rakam yine artırılabilir. Hatta şöyle yapabilirler: En düşük emekli aylığını 10 bin liraya çıkarırlar. Sonra tüm emekli aylıklarına yüzde 38'lik farkı eklerler. Bununla birlikte 10 bin liranın altında kalanlar 10 bin lira, üstünde olanlar kendi aylıklarını alacak.

SON DAKİKA: ŞUBAT AYINDA BİR ZAM DAHA OLABİLİR

Seçime giderken Şubat ayında bir iyileştirme daha yapabilirler"

ZAM İÇİN TORBA YASA BEKLENİYOR

Emeklilere refah payı zammı için bir kanun gelmesi bekleniyor. Kanun gelmemesi durumunda yukarıdaki gibi bir durum ortaya çıkacak. Kanun geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç