Emekli ve Vatandaşlara Kefilsiz 80 Bin TL'ye Kadar Kredi: İşte PTT Kredi Başvurusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli ve Vatandaşlara Kefilsiz 80 Bin TL'ye Kadar Kredi: İşte PTT Kredi Başvurusu

PTT Bank tarafından vatandaşlara ve emeklilere verilen kredinin detayları açıklandı. İşte PTT tarafından verilen kredinin detayları geri ödeme tablosu.

Kredi 10 Nisan 2022 12:24 0
Emekli ve Vatandaşlara Kefilsiz 80 Bin TL'ye Kadar Kredi: İşte PTT Kredi Başvurusu

PTT'den emeklilere ve vatandaşlara kredi.


PTT resmi internet sayfası üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada emekliler ile vatandaşlara ihtiyaç kredisi verileceği, kredi çekmek isteyen vatandaşların başvurusunu yapması gerektiğine yer verildi. PTT resmi internet adresinden yapılan açıklamanın detaylarına baktığımızda kredi ile ilgili başvurunun detaylarına şu şekilde yer verildi:


BAŞVURU

PTT tarafından yapılan açıklamada işyerlerine kredi kullanmak, kredi başvuru yapmak isteyenlerin kimlikleri ile başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru sırasında tüm evrakları eksiksiz şekilde doldurup imzalamanız gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra kredi değerlendirmesi ve hesaplamalarının bankalar tarafından yapılacağına yer verildi. Kredi değerlendirme sürecinin bankalar tarafından yapılacağı ve vatandaşa kredi verilip verilmeyeceğinin bunun sonucunda belli olacağına yer verildi.


EMEKLİLERE KREDİ

Maaşlarını PTT üzerinden alan emeklilere kredi veriliyor. Nakit ihtiyacını karşılamak, kredi kullanmak isteyen emekliler, 80 bin liraya kadar kredi çekebiliyor. Ancak çekilen kredinin faiz oranına baktığımızda bankaların verdiği faizden daha yüksek olduğu görüldü. Bankalar 1.9-2 seviyesinde kredi faizi uygularken PTT, yüzde 2.49 ile 3.39 arasında bir faiz ile kredi kullandırıyor.


1250 liradan başlayan ve 80 bin liraya kadar çekilebilen kredi emeklilere veriliyor. 80 yaşına kadar olan ve maaşını PTT'den alan emeklilere kredi veriliyor. Emeklilere verilen kredinin hesaplaması, aylık ödenecek ücretler şu şekilde:



VATANDAŞLARA KREDİ

PTT'nin vatandaşlara verdiği kredi ise kefilsiz şekilde veriliyor. 36 ay vadeye kadar vatandaşlara verilen kredide limit olarak 30 bin lira belirlendi. "Nakit ihtiyaçlarınız için, %3,29'dan başlayan faizlerle 36 ay vade ve 30.000 TL ye kadar size en yakın PTT iş yerlerine giderek bilgi ve belgelerinizi iletip kredi başvurusunda bulunabilirsiniz" ifadeleri ile yayınlanan PTT ihtiyaç kredisinde geri ödeme tablosu ve aylık ödeme miktarları şu şekilde:



PTT KREDİ BAŞVURUSU

PTT resmi sayfasından başvuru hakkında yapılan açıklamada, başvuruların PTT işyerlerine yapılacağına yer verildi. Başvuru yapmak isteyenlerin kimlikleri ile müracaat etmesi gerekmektedir.


YÜKSEK FAİZ TEPKİ ÇEKTİ

PTT'nin kredi faizine baktığımızda bankaların verdiği faizlerden daha yüksek olduğu görüldü. Bu durum vatandaşların tepkisini çekiyor. PTT'nin diğer bankalara göre daha uygun, en azından muadil bir faiz oranı sunması gerekmektedir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç