Emekli ve Memurlara Ocak 2023'ta Çifte Zam: İşte 2. Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli ve Memurlara Ocak 2023'ta Çifte Zam: İşte 2. Zam

Son dakika haberi: Emeklilere ve memurlara çifte zam yapılacağı bildirildi. İşte maaşlara yapılacak 2. zam.

Ekonomi 19 Ekim 2022 13:47 3
Emekli ve Memurlara Ocak 2023'ta Çifte Zam: İşte 2. Zam

Memur ve emekliye çifte zam yapılacak. İşte ikinci zam.

Kamu personelleri ile emeklilere Ocak 2023'te çifte zam yapılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce yaptığı açıklamada Ocak ayında ücretlilerin maaşlarında önemli bir iyileştirme yapılacağını söyledi. Erdoğan açıklamasında iyileştirmenin iyi bir şekilde yapılacağını ve maaşların ciddi oranda arttırılacağını söyledi.

Son zam Temmuz ayında yapılmış ve yüzde 41 seviyesinde zam yapılmıştı. Zam sonrası en düşük emekli maaşı da 3 bin 500 liraya çıkarıldı. Ocak 2022'de ise memurlara ve emeklilere ek olarak yüzde 2.5'luk zam yapılmış ve toplam zam oranı yüzde 30.95 seviyesine çıkarılmıştı.

6 aylık enflasyon oranının yüzde 17 beklendiği açıklandı. Şimdiye kadar açıklanan 3 aylık enflasyon verilerine göre fark yüzde 7.05 oldu. Ekim Kasım ve Aralık ayındaki enflasyon oranları ile birlikte enflasyon farkının yüzde 17.86 seviyesinde olması bekleniyor.

Bu farkın gerçekleşmesi ile birlikte SSK ve Bağ Kur emeklilerine yüzde 17.86 seviyesinde zam yapılacak. Memur ve memur emeklilerine ise yüzde 18.86 seviyesinde zam bekleniyor. 

ÇİFTE ZAM

Emeklilere ek zamla maaşlarının 4 bin 500 liraya çıkması bekleniyor. Emeklilere yapılacak ek zammın yanı sıra memurlara da refah payı zammı yapılacağı öğrenildi. 

NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

3 Ocak 2022 tarihinde yapılacak açıklamada TÜİK, Aralık 2022 enflasyon rakamlarını duyuracak ve enflasyon farkı ile ek zam belli olacak. Zam açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2000 sonrası intibak ve enflasyon farkı verilmeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
intibak ben bildim bile halledilecek fakat hayal emekliye çok zam veriyorlar 4500 olacak iyi para kira 1500 telf şu elektrik vs harcamalar çocuğun üniversitede okuyorsa allah yardım etsin insanları lütfen geçiyorlar iyi zam demeyin .insanlara umumiy vermeyi bırakın üst tabaka zaten umurunda değil onların için sıkıntı yok onlara verin bu aylığı geçinsinler bakalım yağın peynir kısaca gıda ürünlerinin uçuşa geçtiğini zaten bilmezler.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2000 sonrası emekliler için intibak haberi yok mu?