Emekli Temmuz Zammına Günler Kala: 4253 Lira Olsun
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli Temmuz Zammına Günler Kala: 4253 Lira Olsun

Emeklilerin Temmuz zammı için geri sayımda sona gelinirken Emekliler Derneğinden dikkat çeken bir teklif geldi.

Emekli Haberleri 19 Haz 2022 21:39 1
Emekli Temmuz Zammına Günler Kala: 4253 Lira Olsun

EMEKLİLER EN DÜŞÜK MAAŞIN ASGARİ ÜCRETE ÇIKARILMASINI İSTİYOR.

Açlık sınırının yarısı kadra maaş alan emekliler, geçim derdinde maaş zammı bekliyor. Haziran ayı sonunda açıklanması beklenen ek zamma odaklanan emekliler, ek zammın ne kadar olacağını merak ediyor. 

Emekli zammı için bekleyiş devam ederken dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) yaptığı son dakika açıklamasında en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün bir yazılı açıklama yaptı ve ek gösterge zammından memnun olduğunu, bir düzenleme de emekli aylıklarına yapılması gerektiğini söyledi.

Bağ Kur ile SSK emeklisi maaşlarının düzenlenmesini, 2000 yılından sonra emekli olan işçilere intibak zammı verilmesini isteyen Ergün, memur emeklisi maaşları ile SSK Bağ Kur maaşları arasındaki makasın her geçen gün daha da arttığını söyledi. 

Memur emeklisi maaşlarının ek gösterge zammı alacağını ancak emeklilerin maaş zammını sadece enflasyon farkına göre alacağını , bunun haksızlık olduğunu söyleyen Ergün, "Emekli aylıklarında eşitliğin sağlanması için intibak yapılmalı, aylıklara yapılan yüzdeli zamlar aylığı düşük olanların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğü için seyyanen zamlar yapılmalı ve milli gelir artışından emeklilere pay verilmeli." ifadelerini kullandı.

En düşük emekli maaşının asgari ücretin 1753 lira altında olduğunu , bunun geçinmek içöin çok az olduğunu söyleyen Kazım Ergün, "Aralık 2002'de 184,25 lira olan asgari ücret, Ocak 2022'ye kadar 23 kat artarak 4 bin 253 liraya yükseldi. Aynı dönemde en düşük emekli aylığı ise sadece 10 kat arttı. Bugün 1,5 milyon emekli en düşük emekli aylığı olan 2 bin 500 lirayla geçinmeye çalışıyor. Yani 1,5 milyon emeklinin geliri, asgari ücretin 1753 lira altında. En düşük emekli aylığı ivedilikle asgari ücret seviyesine yükseltilmeli." ifadelerini kullandı.

ZAM AÇIKLANIYOR

Emekli maaşları için zam düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Masada farklı seçenekler var. Gelecek haftaya kadar bir kararın verilmesi ve Haziran ayının sonunda bunun açıklanması bekleniyor. Açıklama geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çok isabet bir yorum ve doğru bir karar olacaktır. Çünkü bir zincirleme etkisi yaratmakta.