Emekli maaşlarına yeni zam iddiası: 'Mart ayında herkese 4 bin TL zam yapılacak!'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli maaşlarına yeni zam iddiası: 'Mart ayında herkese 4 bin TL zam yapılacak!'

Emeklileri yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada yerel seçim öncesi maaşlara bir zam daha yapılacağı iddia edildi.

Emekli Haberleri 26 Ocak 2024 2
Emekli maaşlarına yeni zam iddiası: 'Mart ayında herkese 4 bin TL zam yapılacak!'

Emekli maaşlarına yerel seçim öncesi yeni bir zam iddiası.

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam Meclis'ten geçti. Emekliler ek zamma kavuşmadan yeni bir ek zam geleceği iddiaları gündeme geldi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kahveci, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un yeni ek zam iddiasını hatırlatarak, seçim öncesini işaret etti ve "Mart ayında herkese 4 bin TL zam yapılacak!" dedi.

Halk TV canlı yayınına katılan gazeteci İbrahim Kahveci konuşmasında SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamasına değindi. Kahveci, "Mart ayında herkese 4 bin TL zam yapılacak!" diye konuştu.

Merkez Bankası’nın faizi yüzde 45’te sabit tutacağını belirten Kahveci, enflasyon beklentilerinin ise tutmayacağını söyledi. Kahveci yerel seçim için çok fazla harcama yapılacağı için bütçede açık olacağını ve enflasyon hedefinin tutmayacağını vurguladı.

“HERKESE 4 BİN LİRA ZAM GELECEK

Kahveci, seçim öncesinde herkese 4 bin lira zam geleceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatırlarsanız 2023 Mayıs seçimlerinden önce dolar kuru 20 liranın altında uzun süre durmuş ama seçimden sonra aniden bilinçli bir programlı bir şekilde 26-27'lere çıkarılmış. Yüzde 30'luk enflasyonla verilen zamlar geri alınmıştır.

Geçen gün Özgür Erdursun da bir kanalda bahsetti, muhtemelen emeklilere yüzde 49 zam da yetmeyecek, mart ayında 2 bin ile 4 bin arasında seyyanen, herkese 4 bin. Herkese 4 bin dediğim zaman şöyle düşünün, 10 bin lira maaş alana 4 bin lira verdiğin zaman yüzde 40 zam olmuş oluyor, 40 bin lira emekli maaşı olana 4 bin lira verdiğin zaman yüzde 10. Seyyanen rakam mutlak rakamdır. Bunları da verecekler muhtemelen, seçimi almak durumundalar. Bu harcamalar seçim sonrası verilen zamlar enflasyon olarak geri alınmak zorunda."

Finans7.com I Ankara

 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
Emeklileri ilk defa düşündüler 10 000 emekli kira ödüyorsa çaışan işçi paşa gibi yaşar 17000 beyenmeyen var emekli ile yer deyiştirsin beyenmeyen emekli yi örnek göstermiş emekli 1 senedir zam alamiyor
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Emeklileri düşündükleri kadar çalışan işçileri de düşünseler 17 binle kim geçinecek kiralar aldı başını gitti elektrik su doğalgaz faturalar da aldı başını gitti pazar market çocukların okul ihtiyaçlarını demiyorum bile ben bir işçi olarak asgari ücret 25 bin olmasını bekliyordum yazık vallahi yazık sabahın erken saatlerinde gidip akşamın geç saatlerinde geliyoruz çocuklarımızı rahat ettirelim diye ama bizim hakkımız bu değil lütfen yetkili kişilere söyleyin yeniden bir göz atsınlar asgari ücrete