Emekli Maaşına Asgari Ücret Düzenlemesi: İşte Ek Zamla Beklenen En Düşük Emekli Maaşı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli Maaşına Asgari Ücret Düzenlemesi: İşte Ek Zamla Beklenen En Düşük Emekli Maaşı

Emeklilerin 2022 yılı maaş zamları ile ilgili son dakika gelişmesi. Kulislerden gelen son dakika bilgisine göre maaşların asgari ücretin 750 lira altına çekileceği öğrenildi.

Ekonomi 25 Nisan 2022 14:24 2
Emekli Maaşına Asgari Ücret Düzenlemesi: İşte Ek Zamla Beklenen En Düşük Emekli Maaşı

Emekli maaşları için ilk sinyal geldi. Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak ek zam için asgari ücret detayı dikkatleri çekti. Maaşlar asgari ücretin 750 lira altına çekilecek.

 

Yüksek enflasyon endeniyle maaşları eriyen , açlık sınırının yarısı kadar ancak maaş alabilen emekli vatandaşlar, maaşlarında bir düzenleme bekliyor. Son günlerde daha da artan hayat pahalılığı nedeniyle pazarlardan marketten eli boş dönen emekliler için bir iyi bir kötü haber geçen gün geldi. İyi haber maaşlara Temmuz'da ek zam. Kötü haber ise emekli bayram ikramiyesine zam yapılmayacağı konusu oldu. Çalışma Bakanı, emekli bayram ikramiyesinin değişmeyeceğini, bu sene de 1100 lira olacağını söyledi. Bu açıklama sonrası maaş konusunda müjdeli haber geldi.

 

Bu konuda müjde bekleyen vatandaşlara iyi haber ise Çalışma Bakanlığı'ndan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz gün katıldığı bir programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan, Temmuz ayını işaret ederek emeklilere ek bir düzenleme üzerind eçalıştıklarını söyledi.  Bakan Bilgin, sadece emeklilere değil işçilere , kamu çalışanlarına da düzenleme geleceğini söyleyerek, "Özellikle enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki temmuz ayında yeniden işçilerimizi, kamu çalışanları, memurları ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemeleri yapacağımızın haberini vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl başında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı politikalarla biz en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2500 liraya getirmiştik. Ayrıca yüzde 30'un üstünde enflasyon farkını içeren bir artış gerçekleştirmiştik. Temmuz ayında da emeklilerimizi koruyacak benzeri bir düzenlemeyi, şimdiden haberini sizlere vermek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

 

SON DAKİKA BİLGİSİ: ASGARİ ÜCRET AYARI

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda 2022 yılının ilk 3 ayında toplam enflasyonun yüzde 22.6 seviyesinde geldiği görüldü. Kalan 3 ayın TÜFE rakamlarının da eklenmesi ile birlikte memur ve emekli maaşlarına gelecek zamlar netleşecek. Bu konuda beklenti ise yüzde 12 civarında. Bu seviyede beklenen oran ile birlikte emeklilerin maaş zamlarının yüzde 34 seviyesinde olması bekleniyor. 

 

Bu düzenleme ile birlikte en düşük emekli maaşı alan vatandaşın maaşına 850 lira civarında bir maaş zammı yapılması bekleniyor. Söz konusu zamla birlikte en düşük emekli maaşının 3 bin 350 liraya gelmesi bekleniyor. Ancak yapılan düzenleme ile en düşük emekli maaşının 3 bin 500 lira seviyesine getirilmesi ve asgari ücretin 750 lira altına getirilmesi bekleniyor. Sizce en düşük emekli maaşı için 3500 TL uygun mu? Sizce ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. 

 

AÇIKLAMA NE ZAMAN GELECEK? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Zam için Temmuz ayının beklenmesi gerekecek. Mayıs, Haziran ve Temmuz ayının ilk günlerinde açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından memur , emeklilerin alacakları maaş zamları belli olacak. Bu rakamların belli olmasının ardından emekli ve memurların maaşlarına gelecek ek zam da belli olacak. Söz konusu zammın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Temmuz ayının ilk haftasında kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Emekli maaş zammı açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu ne be adam 25 30 sene çalışıyor asgari ücret kadar bile maaş almıyor emekli yazılar olsun düzenlemeleri yapanlara insanları suç makinesi haline getiren devletin kendisidir en düşük emekli maaşı 4.500 olmalı en az oda on yılı geçmiş emekliler ise 5.200 almalı bu kadar halkını düşünmeden küçük zam yapan bakanları ve buna müsade eden iktidarı istifaya davet ediyorum millet olmazsa devlet olmaz bunu unutmayın süslü süliman artık Bi israfa et be
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
2.500 Tl hiç bi bok yapamıyoruz bakanım en az 3.750 tl olması istıyoruz