Emekli maaş zammında 2 seçenek gündemde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli maaş zammında 2 seçenek gündemde

Emekli maaşlarına zam ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve masada 2 seçeneğin olduğu, bunlardan biri ile emekliye zam geleceği bildirildi.

Emekli Haberleri 20 Ağu 2023 15:48 13
Emekli maaş zammında 2 seçenek gündemde

Emeklilere zam için iki seçenek masada.

Emekli maaş zamları ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti'nin sosyal güvenlik uzmanı ve milletvekili Resul Kurt yaptığı son dakika açıklamasında emekli maaş zammında herkesin memnun edilmesinin zor olduğunu, bu nedenle masada iki farklı seçenek olduğunu söyledi.

Beklentisini de açıklayan Kurt, emeklilere yapılacak düzenleme ilgilili şu bilgileri paylaştı: "Benim beklentim, kök maaşlarda bir düzenleme ve kademeli bir artış yapılması yönünde"

Ekim ayında meclise gelecek emekli maaş zammı hakkında açıklama yapan Kurt, 7 bin 500 lira emekli maaşı alanların kök maaşının 5 ile 6 bin lira arasında olduğunu, bu nedenle geçen Temmuz ayında gelen yüzde 25'lik zammın maaşlara yansımadığını söyleyerek açıklamasına devam eden Kurt, "Bu kişiler yapılan zamdan faydalanamıyorum diyor, ama maaşları subvansiyonlarla 7.500 TL'ye tamamlanıyor. Burada farklı bir yöntem bulunabilir, bir miktar baz ücret eklenebilir" dedi.

En düşük emekli maaşının 10 bin lira olması talepleri ve iddialarına da değinen Kurt, bunun bazı rahatsızlıklar oluşturabileceğini, 7500 lira alanın maaşının 10 bin olması ile birlikte 9 bin 500 lira alanın da maaşının 10 bin olacağını, 7500 alana 2500, 9500 alana ise sadece 500 lira zam yapılacağını, bunun bazı sorunları beraberinde getireceğini söyledi.

Sosyal güvenlik uzmanı Resul Kurt açıklamasının devamında emekli maaş zammına ilişkin son bilgilere değindi ve 2 seçeneğin gündemde olduğunu söyledi ve "Dünyanın neresine giderseniz gidin, sosyal güvenlik sisteminin bir dengesi var. Ancak vatandaşımızın geçim şartlarını iyileştirmek için iki yöntem uygulayabiliriz: Birincisi, en düşük emekli aylığına bir düzenleme getirilebilir. İkincisi, kademeli bir artış yapılabilir" dedi.

Sizce kademeli zam mı yapılmalı? Yoksa en düşük emekli maaşı 10 bin liraya mı çıkarılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer emeklilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

ZAM EKİM'DE MECLİSTE

Geçen gün açıklama yapan Bakan Işıkhan, emekli zammının Ekim ayında meclise geleceğini söyledi. Düzenlemeden haberdar olmaki çin aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için >>> TIKLAYIN
İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Hani o m vekili iki yöntem var diyor ya bu ona göre . Bize yani emeklilere göre ise hani şu 2008 de kaldırılan ( emekli maaşı hesaplaması asgari ücretin yüzde yüz onundan ,%110 aşağı olamaz ) maddesi geri getirilsin sorun çözülür.Birde o çok bilen matematik profesörleri negatif yönde karışmasın Yeter.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Maaşlara zam yapmanin kimseye faydasının olmadigini gördük. Vatandaşın alım gücünü arttırıcı önlemler alınmalıdır. 3 sene once aldığın maaş bugün aldığından daha fazla şey alabiliyorsa maaşlara zam yapmak degildir çözüm
Ziyaretçi 11 Ay Önce
10 000 TL olsa ne olacak şu an 7500 TL olan maaş en az 15000 TL olması gerekirken düşüren akp şimdide kök maaştan bahsediliyor hakkımız olan 16000tlnin verilmesi gereken
Ziyaretçi 11 Ay Önce
soyle yapilabilir emekli mas soyle yapilabilir bu zam islerine bakan en alttan en ustune kadar olan kim varsa onlarin maasi 7500 tl yapalim .fazla degil 3 ay bu maasi alsinlar sonra kamoyu onunde aciklama yapsinlar kalici cozum olur bebce .
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Ekimde masa karar kasimda zam aralikta maasi alacaklar ocakta oooo hep ayni terane