Emekli İkramiyesine ve Asgari Ücrete Zam İçin İkilem Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli İkramiyesine ve Asgari Ücrete Zam İçin İkilem Çıktı

Emeklilerin bayram ikramiyesine ve asgari ücrete ek zam için bekleyiş sürerken bu konuda bir son dakika açıklaması geldi.

Ekonomi 14 Nisan 2022 11:49 8
Emekli İkramiyesine ve Asgari Ücrete Zam İçin İkilem Çıktı

Emekli ve asgari ücretliyi üzen haber: Zam yapılmaması görüşü hakim.


Emekliler ve asgari ücretlilerin gözü ek zam açıklamasında. Emekliler 2022 yılında bayramlardan önce hesaplara yatacak ikramiye ödemesine zam gelmesini isterken asgari ücretli, 2022 yılının ikinci yarısında ek bir zam talep ediyor. Bu konuda son günlerde art arda açıklamalar geldi. Ancak açıklamalar oldukça kafa karıştırıcı. Çalışma Bakanı asgari ücrete zam şimdilik gündemimizde yok derken AK Partili bazı vekiller, duruma göre zam yapılabileceğini söyleyerek umut yeşertti. Son olarak geçtiğimiz gün bir canlı yayına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Sabit gelirliler konusunda hamleler yapmamız lazım. İlgili bakanlıklarımız şu anda takip ediyor, gelen verilere göre zaten temmuz ayında memurlarla ilgili bir gündem var, asgari ücretle ilgili aralık ayında konuşuluyor. Ama gerekirse müdahale yapmaktan çekinmeyiz” dedi. Bunun yanı sıra emeklilerin ikramiyeleri için de 1490 lira ile 2000 lira rakamlarının masada olduğu öğrenildi.


KABİNEDEN KARAR ÇIKMADI AMA GÜNDEME GELDİ

Geçtiğimiz gün toplanan kabineden bu konuda bir karar çıkması bekleniyordu. Ancak kabine sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , emeklilerin bayram ikramiyelerine değinmedi. Ancak gelen son kulis bilgilerine göre konunun kabinede gündeme geldiği ve farklı görüşlerin gündeme geldiği öğrenildi.


Cumhuriyet Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı bilgide, kabinede zam ile enflasyon arasında sıkışıldığı öğrenildi. Farklı görüşlerin dile geldiği kabinede bazı isimlerin, emekli ve asgari ücrete zam enflasyonu daha da arttırır dediği , bazı isimlerin ise zam yapılması gerektiğini söyledi. Hazinede ise bu ek zamları karşılayacak bütçenin olmadığı iddia edildi.


ARZ TALEP DENGESİ DEĞİŞİR

Edinilen bilgilere göre asgari ücret ile emekli ikramiyelere zam yapılması durumunda arz talep dengesinin değişeceği ve enflasyonun daha da yukarılara çıkacağı hesaplandı. Cumhuriyet Gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Karşımızda zorlu bir tablo olduğunun farkındayız. Ürün arzının yeniden dengeye oturacağını, tedarik kanallarının işlemeye başlayacağını, fiyatlardaki balonun söneceğini umut ediyoruz” bu açıklamasını buna kanıt olarak gösteriyor ve ek zammın şimdilik zor olduğunu aktarıyor.


Sizce asgari ücrete ve emekli ikramiyesine zam enflasyonu tetikler mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Akbank'tan faizsiz 7500 lira kredi. Detayları için TIKLAYIN


Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tmmçc
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ml
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Her yerde senin yorumun sanki önce oy veriyormuş da şimdi vermiyecekmiş
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bi susla
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Emekli anlamaz 2018 den beri yüz lira çık zam yaptı ikramiye ye muhalefet bastırımıyor susmuş iktidar emekli ikramiyesini enfilasyon oranında zam yapmalı yüzde 36 küsur mecburen yapacak emekli ders vermeyi bilir 13 milyon dört gözle bekliyor ..