Emekli Bayram İkramiyesine Zam İçin Son Gün: Emekliler En Az 800 TL Zarar Edebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli Bayram İkramiyesine Zam İçin Son Gün: Emekliler En Az 800 TL Zarar Edebilir

Emekli vatandaşları ilgilendiren kararda kritik hafta geldi. Bu hafta ikramiyeye zam konusu netlik kazanacak.

Ekonomi 18 Nisan 2022 08:30 0
Emekli Bayram İkramiyesine Zam İçin Son Gün: Emekliler En Az 800 TL Zarar Edebilir

Emekliler için kritik hafta geldi. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu hafta mecliste olacak.


Milyonlarca emeklinin büyük bir heyecanla ve merakla beklediği 2022 yılı bayram ikramiyeleri için geri sayımda son haftaya girildi. Önümüzdeki hafta 10 milyondan fazla emekli vatandaş, bayram ikramiyelerini alacak. Bu konuda en çok merak edilen konu ise emekli bayram ikramiyelerine zam olup olmayacağı konusu. Emekliler zam yapılmasını talep ederken hükümetten bu konuda henüz bir somut adım gelmedi.


1000'Dİ 1100 YAPILDI

2018 yılından sonra verilmeye başlanan emekli bayram ikramiyeleri, daha önce 1000 lira olarak belirlenmiş ve herhangi bir artış yapılmadan her sene bin lira olarak ödenmesinde karar kılınmıştı. Geçen sene yüksek gelen enflasyon ve pandemi nedeniyle hükümet, bayram ikramiyelerine enflasyon oranında bir zam uygulamış ve 100 liralık zamla ikramiye tutar 1100 liraya çıkarılmıştı.


ZAM YAPILMAZSA 1100 TL ALACAKLAR

Emeklilerin 2022 yılı bayram ikramiyesine TBMM'den bir düzenleme gelmezse ikramiye tutarı 1100 lira olarak uygulanacak ve emekli vatandaşlara bu sene Ramazan ile Kurban Bayramlarından önce 1100'er lira olmak üzere toplamda 2200 lira ikramiye ödemesi yapılacak.


ZATEN ZARARDA OLAN EMEKLİ, ZAM YAPILMAZSA EMEKLİ EN AZ 800 LİRA ZARAR EDECEK

Emekli bayram ikramiyesine , geçen senenin enflasyon oranına göre bir zam yapılırsa yeni ikramiye 1500 lira seviyesinde olacak ve emekliler iki bayramda toplamda 3 bin lira almış olacak. Ancak bu bayram öncesi zam yapılmaması durumunda Kurban Bayramı'nda da emekliler 1100 lira alacak ve 800 lira daha az ikramiye almış olacak.


BU HAFTA KRİTİK

İkramiyeye zam için kritik günler bugünler. Cuma gününe kadar ikramiye konusunda bir düzenleme , bir çalışma yapılmazsa ikramiyeye zam uygulanmayacak. Ve ikramiyeler önümüzdeki haftadan itibaren 1100 lira olarak hesaplara yatacak. Bunu bekleyip göreceğiz. İkramiyeye zam açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Öte yandan zam yapılma ihtimalinde masada 1500 lira ve 2 bin lira seçeneklerinin olduğu öğrenildi. Bu konuda net bilgi ve karar, bu hafta belli olacak ve kamuoyuna duyurulacak. Sizce ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç