Emekli bayram ikramiyesine zam bekleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli bayram ikramiyesine zam bekleniyor

Son dakika haberi: Emeklilerin bayram ikramiyesine zam bekleniyor. İşte beklenen zam ile birlikte yeni ikramiye.

Emekli Haberleri 16 Mart 2023 09:36 14
Emekli bayram ikramiyesine zam bekleniyor

Emekli bayram ikramiyesine zam bekleniyor.

Emeklilikte yaşa takkılanlar düzenlemesi yürürlüğe girdi ve yürürlüğe girmesinden sonra emekli olacak EYT'liler, bayram ikramiyesi de alacak. Emeklilikte yaşa takılanların da eklenemsi ile birlikte 12 milyondan fazla emekli Kurban ile Ramazan Bayramı'ndan önce bayram ikramiyesi alacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce AK Parti'nin seçim vaadi olan bu düzenlemeden sonra 5 yıldır emeklilere bayramdan önce ikramiye ödemesi yapılıyor. Önceki yıla kadar her seferinde 1000 liralık ödeme yapılırken buna önceki sene szam gelmiş ve 2 yıldır 1100 liralık ikramiye ödemesi yapılıyor.

ENFLASYON ORANINDA ZAM YAPILMALI: NEDEN YAPILMIYOR?

Emekli bayram ikramiyesi ilk açıklandığında 1000 lira olarak kanuna geçti. Daha sonra buna yüzde 10 zam yapılmış ve kanuna 1100 lira olarak geçirilmişti. Kanunda direk rakam olarak verildiği ve her sene zam yapılması için bir madde yer almadığı için ikramiyeye zam gelmiyor.

EYT'LİLER ALACAK MI?

Ünlü Ekonomist Muhammet Bayram yaptığı açıklamada, "EYT’liler de normal emeklilerle aynı hiçbir şekilde daha önce emekli olmuş ve daha sonra emekli olacak kişilerden ne eksik ne fazla maaş alacaklar ve aynı haklara sahiplerdir. O yüzden kendileri de Ramazan ayında ilk olmak suretiyle bayram ikramiyelerini alacaklardır. Alacakları tutar diğer emeklilerle eşit olacaktır" ifadelerini kullandı.

BU SENE KAÇ TL OLACAK?

Emeklilere bayram ikramiyesi 1100 lira. Ancak bu sene zamla birlikte 1500 ile 2 bin lira arasında olması bekleniyor. Sizce kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İKRAMİYE NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı ikramiyesinin 17 Nisan'dan itibaren, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise 26 Haziran'a kadar ödenmesi bekleniyor. Tarih belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
3.300 Ytl Olmali
Ziyaretçi 12 Ay Önce
2500 olsa iyi olur
Ziyaretçi 12 Ay Önce
En düşük emekli aylığı asgari ücretle eşit olmalı
Ziyaretçi 12 Ay Önce
en az 5500 olmalı bence
Ziyaretçi 12 Ay Önce
en düşük emekli aylığı değerinde olmalı