Emekli bayram ikramiyesine ne kadar olacak? Masadaki zam oranı açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli bayram ikramiyesine ne kadar olacak? Masadaki zam oranı açıklandı

Emekli bayram ikramiyelerine yapılacak zam gündemde geldi. Peki ne kadar zam yapılacak? Bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatırılacak?

Emekli Haberleri 5 Şubat 2024 17
Emekli bayram ikramiyesine ne kadar olacak? Masadaki zam oranı açıklandı

Emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Hükümete yakın gazete, rakam verdi.

Emeklilerin bu sene Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce alacağı ikramiye ödemesi hakkında son dkaika açıklaması geldi. Hükümete yakın Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice bugün kaleme aldığı yazısında emeklilerin bayram öncesi alacağı ikramiyelere düşünülen zammı duyurdu.

Ramazan oruç ayı 11 Mart tarihinde başlıyor. 9 Nisan Ramazan ayının son günü ve bayram arifesi. 10 Nisan tarihi ise Ramazan Bayramı'nın 1. günü. Bayram ikramiyelerinin ise bu haftadan önceki hafta içi yani 1-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

2024 yılı Kurban Bayramı Arife günü ise 15 Haziran. 16 Haziran ise bayramın ilk günü olacak. Takvime baktığımızda Kurban Bayramı ikramiyelerinin 10 ile 14 Haziran arasında hesaplara yatırılabileceği görülüyor. İşte takvim:

İKRAMİYEYE ZAM GÜNDEMDE

Yapılan son kabinenin ardındna kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan ettiklerini söyledi ve bu sene emekliler ile ilgili bir dizi düzenleme daha geleceği mesajını verdi.

Bu kapsamda gündemde olan en önemli konu, emekli ikramiyelerine yapılacak zam konusu oldu. Sabah Gazetesi, 2 bin TL olan emekli ikramiyesinin yüzde 50 zamla 3 bin liraya çıkarılmasının gündemde olduğunu söyledi. Sizce 3 bin lira ikramiye yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İKRAMİYE ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

İkramiyelere gelecek zammın Ramazan ayı içerisinde, Mart ayında belli olması bekleniyor. Zam belli olduğunda haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
yeterli en az 20bin TL olmalı 2 böl ünsün
Ziyaretçi 5 Ay Önce
KENDİLERİNE GELİNCE DEVE YÜKÜYLE EMEKLİYE GELİNCE ZIRNIK KOKLATMIYORLAR BENCE 1 MAAŞ OLSUN HER İKİ BAYRAMDA DA .
Ziyaretçi 5 Ay Önce
KOMEDİ 5000 TL İYİ ZATEN 4 SENE SABİT KALACAK
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Tabiki yeterli değil emekli maaşı 10 bin ev kiraları 15 bin ne yiyip ne içeceğiz inşallah bir an önce güzel bir iyileştirme getirirler emekliye zam yoksa oyda yok efendim ..
Ziyaretçi 5 Ay Önce
YA ALLAH AŞKINA 8077 TL SEYYANEN İNTİBAK ZAMMINI İKTİDAR MUTLAKA VERMELİ BU MEMUR KESİMİNE VERİLEN ZAMMI AYNEN TÜM EMEKLİLERE VERMELİDİR.MEMUR KESİMİ ZATEN İKTİDARA HİÇBİR ZAMAN OY VERMİYOR.İKTİDAR OYU EMEKLİLERDEN ALIYOR,LAKİN TEZAT BİR DURUM EMEKLİYE VERMESİ GEREKİRKEN MEMURA 8077 TL SEYYANEN VERDİ. YUH